O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

pýchavka závojová, 25.08.2016 20:24, anela, (Houby)

Zdravím, půl roku sleduji různé stránky o houbaření. Myslím, že jste jedni z nejlepších. Zajímá mě, jak je to s uveřejňováním fotopříspěvků. Fáfa na houbaření dává 23.8. pýchavku závojovou. Dne 23.8. Johanes u Vás uveřejňuje dle mého názoru stejnou fotku pýchavky, jen polohově upravenou a focenou z jiného úhlu.Běločechratka a korálovec ze stejného dne se mi zdají také stejné. Omlouvám se, že začínám takovýmto příspěvkem, ale nevím, jak to tu vlastně funguje. S pozdravem A.

Re: pýchavka závojová, 25.08.2016 20:37, Zdeno(m), (Houby)

Vítej anelo... V čem je problém, každý autor dle svého uvážení publikuje své fotky, denní orientační norma je maximálně šest fotek...Pokud fotí stejnou houbu různí autoři, nic jim nebrání ukázat ostatním svou verzi...Navíc tím vzniká prostor pro porovnávání a diskuzi...Druhy fotek nejsou omezeny, svoboda tvůrce nadevše...Fotíš taky?

Re: Re: pýchavka závojová, 25.08.2016 20:49, anela, (Houby)

Díky, vše vysvětleno. Jinak fotím z ruky, ale mám jen šest let starý kompakt Olympus, ale snažím se. A

Re: Re: Re: pýchavka závojová, 25.08.2016 21:12, chorcheee(m), (Houby)

Anela(o), taktéž Tě tu vítám a jménem vedení děkuji za pochvalu stránek . Těšíme se, že časem také přidáš nějaké fotografie (ale z ruky je to často roztřesené - vážný zájemce o fotografování hub většinou časem shledá, že není taková přítěž, nosit si do lesa malý stativ).

Ke Tvé otázce (já se musím často vyjádřit i když už bylo vše řečeno ):

1/ Fáfa a Yohaness jsou kámoši (jen fáfa je sprostější ), takže chodí často spolu a fotografují stejné objekty. Určitě je v tomto případě s autorskými právy vše v pořádku.

2/ Houbaření a Ohoubach někteří považují za konkurenci a dávají příspěvky jen na jednu z uvedených stránek. Jiní nemají problém ani s jednou destinací a dávají tam i tam (a často ještě jinam ). Dobré světlo!

Re: Re: Re: Re: pýchavka závojová, 25.08.2016 22:14, Včelda, (Houby)

teď jsem se pobavil hláškou, že Fáfa je sprostější Já bych ještě dodal, že má méně vlasů (respektive mnohem kratší) než Yohaness a po lese nechodí, ale takřka běhá

Re: Re: Re: Re: Re: pýchavka závojová, 25.08.2016 22:27, vlk(m), (Houby)

...fáfa je z gruntu hodnej kluk...i když jsem ho už tři roky a tři měsíce neviděl...

Re: Re: Re: Re: Re: pýchavka závojová, 26.08.2016 05:21, Honzík(m), (Houby)

...jeden z nich určitě i víc pije...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pýchavka závojová, 26.08.2016 09:45, fáfa(m), (Houby)

..tak to by mě taky zajímalo..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pýchavka závojová, 26.08.2016 15:35, Yohaness(m), (Houby)

I mne...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30