Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 11:53, Pavla, (Houby)
ale odvážnému prý štěstí přeje, tož zbytek ze Smrku.
Nevím proč, ale řasnatky mě vždy nadchnou. Možná proto, že jsem o nich celý život neměla tušení a během mého 2letého aktivního mykoživota s Vámi jsem jich zas tak moc nepotkala.
Re: Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 11:53, Pavla, (Houby)
Lakovka ametystová se tak nakrucovala, že odejít od ní bez fotky bylo nemožné. 
Re: Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 11:53, Pavla, (Houby)
Kuřátka nebo korunokyjka? V tom pořád plavu.
Re: Re: Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 12:09, Tori(m), (Houby)
Spíš bych řekla kuřátka (přímá, Invalova, ...). Sice se větví pravoúhle jako korunokyjka, ale konce větviček by u korunokyjky měly být zřetelněji korunkaté, bez ohledu na stáří plodnice. Tady je většina špičatá nebo zřídka prstovitá, to je blíž kuřátkům.
Re: Re: Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 13:15, alesjirsa(m), (Houby)
Kuřátka, těžko říct dál která ...
A další záhada. Tyto střapáče jsem našla hned z kraje výšlapu v bukosmrčině přímo na vlhké lesní cestě mezi kameny.
Odvážně jsem si je určila jako možnou vláknici štětinatou (Inocybe hystrix). Exsikát nemám, neotáčela jsem, nečichala jsem, muselo se šlapat.
Abyste věděli, za jakých podmínek (při usilovném pochodu) houby hledám a fotím, přikládám fotku. Vidíte je tam? 
Zajímavé ovšem bylo, že jsem je objevila až na cestě zpáteční a ne hned na začátku.
Jsem si vědoma, že přetahuji a otravuji, ale jedovatou bedlu ostrošupinnou jsem viděla poprvé. Podél asfaltky jich bylo hafo (čili hodně) a vypadaly opravdu krásně a majestátně. Už je mám ve woku. 
Re: Re: Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 12:10, Tori(m), (Houby)
Jsou pěkně velké, akorát na talíř, že?
)
Re: Re: Re: Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 12:14, Pavla, (Houby)
Tak tak. ;) Dobrý den, p. vedoucí, dejte si bedlové řízečky, vůbec nejsou otrávené. 
Re: Re: Trochu se po proběhlé diskusi dole bojím dát sem ještě nějaké fotky, 22.08.2016 14:21, vevanek, (Houby)
Tu jsem našla jedinkrát tam, kde rostly i růžovky. Ještě, že je vytahuji celé ze země 
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30