O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

nečekané nálezy za dnešek, 18.06.2013 14:46, Patrik(m), (O přírodě)

prvním nálezem byl klouzek sličný, který jsem už hodně dlouho neviděl.

Re: nečekané nálezy za dnešek, 18.06.2013 14:46, Patrik(m), (O přírodě)

klouzek ze všech stran.

Re: Re: nečekané nálezy za dnešek, 18.06.2013 19:29, Forrest Run(m), (O přírodě)

Zdar jak sviň, Mrčochlepáku!:-)
Hele, a nebylo to někde na kraji bažiny/rašeliniště a nemělo to slizovitej prstýnek?
On by to totiž mohl bejt velevzácnej a chráněnej Klouzek žlutavý...srovnej ZDE

Re: Re: Re: nečekané nálezy za dnešek, 18.06.2013 23:05, Zdeno(m), (O přírodě)

Žlutavý jsem míval v osmdesátých letech v Hamru na Jezeře v bažinách...Před několika lety někdo prezentoval na nahoubách masivní výskyt u Máchova jezera...

Re: Re: Re: Re: nečekané nálezy za dnešek, 19.06.2013 14:25, Patrik(m), (O přírodě)

podoba by tu byla, ale tenhle rostl u kraji cesty pod modřínem a kolem bylo mnoho listnáčů ale vzhledem k tomu mechu bych to podle fotky taky myslel.

další neobvyklý nález byl chřapáč jamkatý, který jsem našel v trávniku u kraje lesa v klimkovických lázních - nedaleko mého bydliště.

a další chřapáč., existuje exikát.

dalším nálezem bylo několik vajíček břichatkovitých hub v trochu zastiněnější bučině, myslím že to byl phallus impeditus, ale je možné že to byly vajíčka psivky. půjdu tam ale až v pátek abych vyfotil dospělé houby. pak se uvidí. posledním nálezem byla tato zajímavá houba nalezena v trávě pod ořechem, neměl jsem foták takže fotka je aranžována o několik hodin později. nevíte někdo co to je?

Re: Re: nečekané nálezy za dnešek, 18.06.2013 15:24, Yohaness(m), (O přírodě)

Voskovka, asi kuželovitá. Mimochodem hadovka je latinsky Phallus impudicus, neboli pyj nestydatý.

Re: Re: Re: nečekané nálezy za dnešek, 18.06.2013 16:08, Patrik(m), (O přírodě)

chybička se bloudila, jo a myslíte že to do pátku stihnu abych je vyfotil v dospělém stádiu?

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30