Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Změna místa,, 19.07.2016 15:56, basset(m), (O přírodě)
Jaké pozadí na monitoru máš při úpravě fotek ? Tady je bílé a pokud máš jiné - šedé, zelené, ... - tak může být problém. Podle mých zkušeností jinak vypadají fotky upravené za denního světla - na monitoru jsou "poněkud" jiné barvy a "poněkud" jiná světlost. Radši upravuji fotky k večeru nebo večer a fotky dávám až druhý den, abych je nejprve viděl večer na monitoru než je dám na web.

Re: Re: Re: Re: Změna místa,, 19.07.2016 16:50, Patrik(m), (O přírodě)
To je pravda, navíc, třeba u mého notebooku jsou za denního slunce tmavé barvy (i ta bílá na tomto webu není čistě bílá, ale spíše tmavě až špinavě bílá, kdybych teď upravoval fotky, nejspíš by se mi zdáli pořád tmavé a nakonec bych tam nadělal plno přepalů, navíc, některé monitori můžou být špatně seřízené a tak se mohou zdát být barvy nereálné. Pouze, když je fotka na papíře, tak to už by musel být člověk barvoslepý nebo mít pokaženou tiskárnu, aby ty fotky nevypadaly tak, jak doopravdy vypadat mají a natož, aby je pak každý viděl jinak

Re: Re: Re: Změna místa,, 19.07.2016 18:27, petras, (O přírodě)
Jsem si myslel,u nás jsou vzácní,habr tu skoro není.Nevím,jak to vidíte na svých mašinkách,co je na tom špatně.Většinou se po nahrání fotek barvy moc nemění.Dělá mi to taky tak,rozdíly den,noc.Několikrát se vracím k úpravám jedné fotky,po úpravě,kde se mi to zdá dobré třeba v Gimpu a vyjedu ven,je fotka do žluta nebo červena a jedu znovu.Jinak-nesnažím se úplně dodržet barvy originálu,jak už jsem to probíral s Honzíkem,je to umělecký záměr.
Nějak se nemůžu poslední dobou domluvit s WB,mám pocit,že se to dá nějak nastavit v MENY,ale nemůžu se pořád donutit,si to přečíst.

Re: Re: Re: Re: Změna místa,, 19.07.2016 18:38, Zdeno(m), (O přírodě)
Mně ty fotky přijdou standardní, úpravy nelámej přes koleno, méně je mnohdy více. Hlavně zálohuj originály...Radostně se vracím k vlastním fotkám, které jsou i deset let staré. S dnešními možnostmi a zkušeností z nich lze vytěžit mnohem více než v době vzniku. Věru vděčné remaky a radost z tvorby déjá vu...

Re: Re: Re: Re: Změna místa,, 19.07.2016 20:15, Patrik(m), (O přírodě)
Vůbec netvrdím, že je něco špatně, myslím, že basset též ne ... Habry jsou dřeviny typické především pro nížiny a pahorkatiny, např. u nás v okolí jsou běžné v nižších polohách, potom postupně přecházejí v bučiny ... (mluvím teď především o zbytcích původních porostů, které jsou tu k nalezení).