Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 09:44, Forrest Run(m), (Houby)
Zdar Dano! Čím dál tím zajímavější nálezy, jen tak dál, bravo!:-)
S dovolením sem zavěsím jedno hudební poděkování a pozitivní motivaci našemu dobrýmu duchovi Vlčákovi, ať mu to čekání na novou vlnku houbelec rychlejc uteče!

Jelen-Vlčí Srdce

Re: Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 16:34, chorcheee(m), (Houby)
Díky za obohacení, Petře, i když primárně nebylo určeno pro mne. Kdo mne zná, ví, že jsem milovník hudby ač hudební antitalent
. Tady zaujal i klip. Takový si vlastně může natočit doma každý i bez peněz a obzvláštní techniky! Ale málokdo to udělá - je k tomu potřeba hodně tvořivosti a trpělivosti (aby bylo vše co má v hloubce ostrosti, aby nebyly vidět dvojité obrysy papíru, stovky střihů na minutu klipu...). Jak říká klasik: "To prostě musí bavit"!
Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 10:22, alesjirsa(m), (Houby)
Není divu ... 

Re: Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 00:29, chorcheee(m), (Houby)
To by mohla být Peziza depressa...

Re: Re: Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 00:30, chorcheee(m), (Houby)
Kraken mne předběhl. Tak aspoň: mech na pravé straně je bezvláska vlnkatá (Atrichum undulatum).

Re: Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 06:51, Tori(m), (Houby)
Leucoscypha patavina, řekla bych, moc pěkný nález. Synonymum Pustularia patavina, nikdo pořádně nevěděl, do jakého rodu to zařadit. V Leucoscypha by to taky být správně nemělo (tam patří houby s bílými plodničkami, zvnějšku chlupatými), ale jeden čas byly (asi Eckblad, 1968) sloučené rody bílá chlupatá Leucoscypha + oranžová nechlupatá Neottiella (zemnička?), protože se nerozlišoval bryoparasitismus zemniček, a kvůli tomu se změnila definice rodu Leucoscypha a už to tak asi zůstalo. Kdyby byl exsikát, ráda to potvrdím a uložím do muzea. Podle mojí literatury je platný rod Leucoscypha.
Oranžovky + Kotlabovky mají živější žluté nebo oranžové barvy a spíš soudečkovitý tvar, takhle ploché málokdy.

Re: Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 10:57, Tori(m), (Houby)
Když na to teď znova koukám, možná by to mohla být i některá z vzácnějších mísenek (pro srovnání A.cestrica: odkaz) Sice ta, kterou jsem měla na určení, byla víc žlutá, ale během schnutí se začala posunovat do podobné naoranžovělé. hmm... tím spíš by to stálo za to ji určit přesně. Odkud jsi?

Re: Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 09:00, alesjirsa(m), (Houby)
Krásné nálezy. 

Re: Víkendová drobotina, 12.07.2016 11:58, Forrest Run(m), (Houby)
Jsem já to ale nezdvořák, zapomněl jsem poděkovat Zdenálovi za další prima soutěž, tož Zdeno, dík jak sviň!