Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Park, 03.07.2016 16:59, alesjirsa(m), (Houby)
Krásné, stály by za určení.

Re: Re: Re: Re: Park, 03.07.2016 17:53, alesjirsa(m), (Houby)
Voskovky to jsou zaručeně.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Park, 04.07.2016 23:36, Herčus, (Houby)
Voskovky jsou to stoprocentně... chtělo by to získat popis k biotopu... (mechatý okraj lesa s trávou, mechatá lesní světlina s trávou, pastvina, sečená louka, slatiniště, rašeliniště - všechno to má vliv
)... osobně bych si vsadil na miniatu, viděl jsem jich už celkem dost 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Park, 05.07.2016 08:44, petras, (Houby)
Rostou v parku v Jeseníku na několika místech,první mini jsem fotil na místě,kde rostla kyjanka Zollingerova,zakouřená a žluté voskovky,pak jsem ji našel ještě na dvou místech.Je to mechatá louka,sečená,rostou tam smrky,dub,bříza,rododendrony,liliovník a spousta jiných dřevin.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Park, 06.07.2016 11:32, Herčus, (Houby)
travnatomechatý parky s různorodými stromy voskovkám chutnaj, dalo by se předpokládat, že zde poroste víc druhů, některé si mohou být dosti podobné - záleží sice na barvě, ale taky na velikosti, pokožky klobouku, připojení lupenů ke třeni, kluzkosti vs suchosti klobouku a třeně, občas i vůni a chuti. Pokud budeš chtít, tak foť a já ti to zkusim pourčovat, ve voskovkách se celkem vyznám
. Kyjanku zakouřenou znám, to je hezkej nález i když se v poslední době nalezli na více místech v republice a Zollingerova je super, rád bych viděl fotku