Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Nic extra nemám, 26.05.2016 23:56, Včelda, (Houby)
ale přesto to možná bude někoho zajímat - nedalo mi to a po práci jsem vyrazil na místo, kde jsem v neděli fotil začínající bedly, slámožlutky a "šafránky". Plodnice bedly, co mám doma, sice ani neplesniví, ani neschne a ani nehnije, ale v podstatě ani neroste. Takže jsem nějaký super progres nečekal ani na místě. Připomenu stav z neděle...
Re: Nic extra nemám, 27.05.2016 15:54, Pavla, (Houby)
Nabízí se otázka, zdali houby poznají, že jsou „v zajetí“? ;)
Re: Re: Nic extra nemám, 27.05.2016 18:04, Tori(m), (Houby)
Jo, mají hlad.
Re: Nic extra nemám, 26.05.2016 23:56, Včelda, (Houby)
nechal jsem tam jednu plodnici, a jaké bylo moje překvapení, že tam jsou zase dvě
Re: Re: Nic extra nemám, 27.05.2016 09:45, mipera, (Houby)
To je stejná bedla, jako jsem našla já. Také jich tam bylo několik.
skupina muchomůrek zmizela, zůstalo tam několik nepatrných zbytků, ale místo nich byly všude dokola bedly, že jsem si udělal i atlasovku. Teď už snad mohu v klidu říct, že jde skutečně o Bedlu dívčí (Leucoagaricus nympharum). Celkem jsem jich tam napočítal minimálně 20.
ale překvápek bylo víc, z domnělých Šafránek se vyklubaly Pečárky. Proto se mi moc nezdály ty třeně... Jinak byla u nich patrná zajímavá vůně, sice jemná, ale zřetelně anýzová až jakoby lehce do hořkých mandlí. Nevím zda by se například mohlo jednat o Pečárku lesní, ale ta by se měla objevovat až od července, zřejmě je více podobných druhů. Každopádně bylo velmi zajímavé vidět, jak se během 4 dní doslova z ničeho - některá místa jsem minule pečlivě kontroloval a nebylo tam nic - objevilo najednou několik přerostlých bedel...
Re: Re: Nic extra nemám, 27.05.2016 18:02, Tori(m), (Houby)
P. lesní by měla víc červenat dužina, myslím si. U sousedů mají nějakou pečárku purpurovou, možná něco okolo té?
Re: Re: Nic extra nemám, 27.05.2016 19:28, Zdeno(m), (Houby)
Jó, tady jupíí nedám ani já, ale ani tandem profíků...Svět je holt modrej jako pomeranč...
Re: Re: Nic extra nemám, 28.05.2016 10:45, Hanýžka(m), (Houby)
Jestli ta původní fotka "šafránky" byla pečárka, tak udělej něco s vyvážením bílé. Ty barvy by pečárky opravdu neměly mít! Aneb jak se "vyplatí" určovat podle fotky... Tady už jsou barvy OK.
Re: Re: Re: Nic extra nemám, 29.05.2016 20:00, Včelda, (Houby)
to jim Hanýžko ale bude muset někdo vysvětlit, že takové barvy nemají mít, protože na té původní fotce jsou barvy tak jak byly. Krásně žluté třeně a narůžovělé klobouky.
Re: Re: Re: Re: Nic extra nemám, 29.05.2016 20:24, basset(m), (Houby)
.. já si tedy myslím, že vyvážení bílé asi nezmění kombinaci žluté a růžové. Ty dvě barvy spolu najednou asi nejde ovlivnit.
a zakončím portrétem Střevlíka kožitého (Carabus coriaceus). Ještěže nejsme velcí jen několik cm...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30