Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Korálice trojklanná..., 23.05.2016 19:09, Zdeno(m), (O přírodě)
Tahle vzácnost mi léta rostla doslova před očima a nosem v místních bučinách. Skoro čtyřicet let jsem kolem ní chodíval, nevěda, že se na mne poťouchle a shovívavě kouká...Květy jsou o milimetrech, rostlinka orchidejka o centimetrech...
Re: Korálice trojklanná..., 23.05.2016 20:03, Tori(m), (O přírodě)
Jojo, oproti vstavačům, vemeníkům nebo okroticím je to pídě nenápadné. Viděla jsem ji jen jednou v TANAPu a už dost oschlou, tyhle jsou krásné.
Re: Korálice trojklanná..., 23.05.2016 20:20, vevanek, (O přírodě)
Hezká, něžná kytička
Re: Korálice trojklanná..., 23.05.2016 19:09, Zdeno(m), (O přírodě)
Je bezchlorofylová, často doprovázená hlístníkem hnízdákem, z hlediska toho chlorofylu se stejnou diagnózou...
Vzácná, malá a půvabná to ozdoba stinných bučin s vápencovým podložím...
Re: Re: Korálice trojklanná..., 24.05.2016 11:44, Bery, (O přírodě)
A celá by nebyla...aby bylo vidět jak leze ze země.
Re: Re: Re: Korálice trojklanná..., 24.05.2016 19:11, Zdeno(m), (O přírodě)
Nefotil jsem, je to asi deseticentimetrový tenký stonek nikterak výjimečný, příště sejmu otisky...
Snad uspokojí i ty znuděné a permanentně frustrované návštěvníky opakujícími se záběry stejných druhů hub, rostlin a všeho dalšího (byť od různých autorů z různých koutů naší země). Taky mne to štve. Každý rok koukat na stejný sníh, jíst opakující se jídla, chodit do stejné práce, spát se stejnou ženou ne v cizím pokoji...Vot, takaja žizň...
Re: Re: Korálice trojklanná..., 23.05.2016 19:39, basset(m), (O přírodě)
To máš tedy úplně blbý - všude si byl, všechno si viděl, všechno si zažil, všechny už si potkal, všechno si nafotil, všechno ... Ovšem nějak Ti to moc nevěřím
Re: Re: Re: Korálice trojklanná..., 23.05.2016 19:54, Zdeno(m), (O přírodě)
Asi proto, že to není můj příběh...
Re: Re: Re: Re: Korálice trojklanná..., 24.05.2016 11:46, Bery, (O přírodě)
...to jsou věci, to jsou věci?
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30