Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 00:09, Dano, (O přírodě)
Přerostlé čapulky, nešlo to tady nedat, rostou v každé škarpě letos.
Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 00:09, Dano, (O přírodě)
Mihavkám by bylo líto.
Vodničky potoční
Ještě jedny,ty jsou krásnější.
Vodničky terčovité, stejně si myslím, že některé jako vodničky jsou čihovitky blatní, spousta jich byla i v mechu. Je to lokalita rašeliništ. Na Rejvízu taky rostou a to je obdoba, jen menší.
Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 10:34, alesjirsa(m), (O přírodě)
Čihovitka blatní je velká vzácnost, pokud měly zbarvení plodné části do olivově zelena a stopku růžovou, tak ano.
Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 17:13, Patrik(m), (O přírodě)
Jak jste na tom v Beskydách s vodou? U nás je totální sucho, v úterý půjdu omrknout prameniště, ale takové nálezy tam asi nemá cenu čekat...
Re: Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 23:42, Dano, (O přírodě)
I přesto, že bylo dost teplo, tak suchý byl jen povrch v lese i na loukách, ale jinak to bylo ok, jen hub a netobože hřibů nebylo. Najít šlo cosi kolem rašeliništ, nevím proč se to nerozjíždí.
? nevím, jinak fotka špatná!
Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 07:15, Tori(m), (O přírodě)
Nějaký pavučinec. Jinak hláška "rostou v každé škarpě" mě dost pobavila. :D
Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 10:34, alesjirsa(m), (O přírodě)
Nejsou vidět lupeny, ale pokud by byly oranžové, myslím, že by to mohla být i nějaká kržatka.
Re: Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 10:59, basset(m), (O přírodě)
Mohla by to být např. i čepičatka močálová.
Re: Re: Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 11:38, Tori(m), (O přírodě)
Díky, myslela jsem, že všechny čepičatky mají hladký prosvítavě rýhovaný klobouk a ono ne.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 22.05.2016 14:06, chorcheee(m), (O přírodě)
No Bassete, herdek, to fakt vypadá velmi pravděpodobně (i z takové fotografie). Díky za obohacení!
Re: Re: Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 23.05.2016 00:19, Dano, (O přírodě)
Asi trefa, asi určitě.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dneska zase Beskydy, 23.05.2016 11:06, Hanýžka(m), (O přírodě)
Už jsem chtěla přispěchat s určením, že by to (hlavně podle třeně) mohla být Galerina paludosa (minulý rok jsme ji na Vysočině sbírali a výjimečně se mi rozsvítilo). Pak si ji přeložím do češtiny a zase nic - tedy spíš - pozdě, ale přece.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30