Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 20:08, Zdeno(m), (O přírodě)
...mi stále rostou pod švestkami na zahradě...
Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 20:08, Zdeno(m), (O přírodě)
A nejen mně, sousedé nosí k určení stejné a zkoumají, zda je to jedlé...
Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 20:44, basset(m), (O přírodě)
U nás rostou pod třešněmi a jenom dnes se mě ptali tři člověci, co to je za houby. Chodím je každý den kontrolovat s bassetem při ranní procházce. Jsou bohužel nesebratelné právě kvůli hafanům včetně našeho.
Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 21:25, Dano, (O přírodě)
Tak teda u nás nerostou vůbec, schválně jsem chodil po vhodných místech ani jedna.
Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 21:38, basset(m), (O přírodě)
Moje zkušenost zatím hovoří o tom, že je najdu na místech, kde jsou skutečně staré třešně nebo špendlíky a místo je hodně zastíněné. Odjinud je vlastně ani neznám. Často tu čtu úplně něco jiného - švestky apod.
Re: Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 22:01, Zdeno(m), (O přírodě)
Špendlíky mám na zahradě mezi švestkami, odpovídá to, ale pod třešněmi nic...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 22:12, basset(m), (O přírodě)
.. a zkoušel jsi hledat
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 22:20, Dano, (O přírodě)
Třešní fákt dost starých jsem cosi prošel, ale nic maximálně pečárky. Ty mě z dálky trochu mátly.Procházel jsem lokality padesát min.let opuštěných zahrad a prozatím nic.
Re: Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 18.05.2016 09:48, Honzík(m), (O přírodě)
...vloni na jaře jsem na rybách na stejné téma hovořil s jedním dědulou rybářem. Tomu zrovna rostly podtrnky doma pod třešněma a sousedce prý pod švestkama. Děda povídal "já chlastám třešňovici a sousedka slivovici, tak asi proto". Kontruju: "a co ti co chlastaji fernet"... "No tak ti doma uklízí a když se pochlapí, tak jdou na panáka". Asi to měl z tý přiblblý reklamy, ale měl v tom absolutně jasno (popíjeli jsme právě absolutku)...
Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 18.05.2016 12:01, Kraken(m), (O přírodě)
To máš dobré, že ti rostou na zahradě! Já je letos ještě nenašel. Ani pod třešněmi, ani pod švestkami a ani pod trnkami. Manželka mi dlouhodobě marodí, takže si vždy jen tak narychlo do přírody odskočím cestou někam, nebo pro něco. Proto sem poslední dobou dávám jen brouky, kytičky a ptáčky ze zahrady a taky sírovce, co rostou u silnice. Ale zdá se, že se teď trochu zlepšila, tak snad příští týden...
Choť je dala do zeleninového salátu (hlávkový salát, rukola, kopr, česnek, ředkvičky, rajče, smetana...), jen povařené, chutná to skvěle...
A jak kvetou jehličnany?
Jak jinak než krásně, pohledně a esteticky...
Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 18.05.2016 09:06, chorcheee(m), (O přírodě)
Tady podle mne květy nejsou (nebo je minimálně nevidím). Jen mladé větvičky a ochranné šupiny.
Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 19.05.2016 08:21, Zdeno(m), (O přírodě)
Asi jsem se nepřesně vyjádřil...
Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 21.05.2016 18:53, Tori(m), (O přírodě)
Anebo ten fór byl příliš meta.
Jó, Matka Příroda prostě umí...
Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 20:13, basset(m), (O přírodě)
Fotka krásná.
Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 20:19, vevanek, (O přírodě)
No, ta je super
Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 20:21, Zdeno(m), (O přírodě)
Taky ze včerejšího kočárkování...
Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 17.05.2016 22:25, petras, (O přírodě)
Já se picnu,nebo se budu stěhovat.Prolezl jsem dnes park v Jeseníku,kde jindy najdu třicet druhů,nic.V lese nic,u vody nic,nevím,jestli je to tím loňským suchem.Ani ušiska,sírovec ani jeden.Na co jsem ten foťák kupoval?
Re: Re: Re: Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 18.05.2016 09:07, chorcheee(m), (O přírodě)
No, tady už květy jsou...
Re: Re: Jarní krásky z rodu závojenek..., 21.05.2016 18:54, Tori(m), (O přírodě)
No téda...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30