Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Trápím se, trápím, 10.05.2016 16:59, vevanek, (O přírodě)
... a je to snad tím, že ... nevím, co jsem dnes našla v mechu ve smrkovém lese
Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 17:09, Sley, (O přírodě)
Kvítky k snědku si asi nezasloužím ale tipnu si: Připomíná mi to ze všeho nejvíc nějakou čirůvku...
Re: Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 19:07, Zdeno(m), (O přírodě)
Souhlas. Nebo líhu...
Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 16:59, vevanek, (O přírodě)
... tomu, kdo poradí posílám předem včera vyfocené první kvítky snědku chocholičnatého (C3)
Re: Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 19:29, chorcheee(m), (O přírodě)
No a kytku vevánek ví - to je kfsteku . Tu bych poradil. Houbu nevím, ale čirůvka mne také napadla dříve, než jsem četl následné komentáře...
Re: Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 19:52, vevanek, (O přírodě)
Tak jsem se probírala čirůvkami v Hagarovi a nejvíc se podobá čirůvce šedožemlové. I dobu růstu uvádí už v květnu.
Re: Re: Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 20:09, chorcheee(m), (O přírodě)
Ano, Tricholoma sculpturatum se mi také pozdává. Na houbareni.cz udávají dobu růstu od července, ale dnes je to s růstem - sami zjišťujete - hodně jinak.
Re: Re: Re: Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 21:58, basset(m), (O přírodě)
.. ale šedožemlová má v mládí čistě bílé lupeny, které ve stáří žloutnou .. je ve středu kloubouku tmavší, tady to není pravda .. šupinky na klobouku tvoří kruhy, tady šupinky nejsou .. roste tady u nás na sídlišti
Re: Re: Re: Trápím se, trápím, 10.05.2016 21:54, Sley, (O přírodě)
Barva klobouku by tomu odpovídala, a u nás je taky nacházím už v květnu. Jediné, co mi tam trochu nesedí, je ten poměrně robustní třeň na fotce... "šedé žemle" znám s třeněm o dost tenčím (i když to samozřejmě neznamená, že to nemůže být ona...)
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30