Re: Re: Re: Opravená budka, 10.05.2016 19:25, chorcheee(m), (O přírodě)
Jak ve filmu Cesta do hlubin študákovi duše říkal školník (Ferenc Futurista) suplentovi biologie Matulkovi (Jindřich Plachta): "Znaj kdejakýho pišišvora a ke zkouškám s tím nejdou". Načež mu Matulka odvětil: "Ale kdepak, ještě mi zbývá nastudovat 373 čeledí hmyzu"
. To číslo bylo možná trošku jiné a nepamatuji si ho přesně. Každopádně žiji v přesvědčení, že hmyz se naučit nedá a nikdy jsem se o to nepokoušel. I když jinak (třeba fyziologicky či ekologicky) mne tato skupina samozřejmě fascinuje a snažím se o ní dovědět co nejvíc.
No a se skupinou "Brouci", předpokládám na Facebooku, to asi bude podobné, jako s mnoha jinými FB formacemi: Každý lajkuje a chválí, ale odborná kompetence je nízká. Vůbec mne fascinuje, proč na FB lidi nejsou kritičtější. Kdyby vystupovali anonymně, myslím, že jsou lidi kritičtější (až pěkné svině)...
Ale světlou výjimkou je třeba FB skupina "Mykologická poradna", ve které jsou odborníci jako Lucie Zíbarová, Tereza Tejklová, Jan Borovička a další. Tam to většinou fakt má úroveň...