Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 17:03, Honzík(m), (O přírodě)
O víkendu jsme navštívili pár starých a pár nově vytipovaných míst. Pro velké množství pylu se zrovna moc nedaly páchat seriózní "houboatlasofotky". Jelikož ale svítilo slunce a foukal vždy v nesprávnou chvíli vítr,...tak jsem páchal ty svoje...
Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 17:03, Honzík(m), (O přírodě)
...z popela vyrostly krom zvonečků ještě tyhle mršky(zatim jsem nezjistil které to jsou)...
Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 18:46, Zdeno(m), (O přírodě)
Šupinovka spáleništní...
Re: Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 19:02, Honzík(m), (O přírodě)
...díky, ještě tam byly oranžovější s tmavšíma lupenama, šedobílý s nevim jakejma lupenama a něco tmavýho jsem nešťastnou náhodou schoval pod botu...
Re: Re: Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 19:30, Zdeno(m), (O přírodě)
Barevná variabilita je typická, třeba v atlasu na houbaření máš tu oranžovou verzi...
...řasnatky už fialově nezářily, tak jsem si tam trochu náhradní barvy přidal. Vlastně jednu ještě mladou fialovou jsem objevil až doma v PC(schovanou pod zvonečkem), ale ta fotka je mizerná...
...bílá houbička na tenké nožce, vítr a slunce. Hm, no nefoťte to...
...z počátku jsem si podle barvy myslel na starej "karafiát", ale ten jsem našel dvakrát a vždycky byl už navrch bílej. Propletenec dubu, javoru a ještě něčeho. Houba už ležela na boku, tak jsem ji jenom postavil. Tvářilo se to dost tvrdě, ba až skoro neulomitelně...
...nesmim zapomenout ani na žíhanej klouzek. Zatim malej, asi už v tom suchém kraji víc nevyroste...
Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 23:22, Pavla, (O přírodě)
Všechno krásné, řasnatky sice už bez fialového přelivu, ale tenhle melír je moc bezva.
...a rozloučim se přesahovejma ještě zachovalejma kačenkama. U mne letos tentokrát už opravdu poslední...
Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 18:50, MACEK, (O přírodě)
To nejsou kačenky, ale KACHNY.
Re: Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 18:54, petras, (O přírodě)
Asi tady zapálím kus lesa,žádné spáleniště nemám,a tím pádem ani houby.Ale stejně tady z jarních hub nic neroste.
Re: Re: Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 22:16, Zdeno(m), (O přírodě)
Systémové řešení...
Re: Re: ...za hranice "středozemě"..., 09.05.2016 19:30, vevanek, (O přírodě)
Ty tě přímo vyhlížely, parádní
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30