O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Inspirace 9silem, 05.04.2016 17:02, Pavla, (O přírodě)

v sobotu se 8ěluji a říkám: „Škoda dře5 doma, ne?“ Načež vyrážíme za mě100 po 100pách kačenek, i když po2domě tuším, že je ani dnes ji100jistě nespa3m. Mí100 nich jsem našla jen 9sily u bys3ny, a tak mně ce100u pomyslná slza lítosti po tváři ka0. Jsem v6ranná, ale dnes klidně se mi p8ívejte, anžto tak mi pa3, moji milí mykobra3. Z5 domů jsem se vracela o5 s prázdnou. Snad je i já někdy vy100puji. ;)

Re: Inspirace 9silem, 05.04.2016 17:10, Tori(m), (O přírodě)

:D

Re: Inspirace 9silem, 05.04.2016 23:13, Honzík(m), (O přírodě)

Re: Inspirace 9silem, 05.04.2016 17:02, Pavla, (O přírodě)

Víte, nechci, aby to vyznělo, že si stěžuji, to v žádném případě, ale Vám se to hledá! ;)

Honzík má svého basseta, Vev má p. Špinara, Kájinka Peťuru, Yohaness Včeldu (nebo naopak?), Zdeno je jak Krakonoš, který má ve svém revíru přehled o každé houbičce, mlaďoši s Chuckem jsou samorostlí géniové a Vy ostatní, jen vejdete do lesa, okamžitě potkáváte někoho známého, kdo ví, kde co roste.

Já jsem v tandemu jen s Ivoušem. Hledání a focení nejedlých hub ho nebaví. Vím, že tiše trpí, ale trpělivě mě doprovází a dokonce se i pomalu učí. Začínal asi takto: „Našel jsem vzácnost!“ volá … a když jsem k němu nedočkavě přiletěla, ukazuje mi pobaveně prázdnou pivní láhev. Tož jsme si to hned ze startu vyříkali a nyní se snaží asi takto: „Mám rosolozubááá. Chceš si ho vyfotit? “ volá … a když k němu nedočkavě přiletím, vidím jen černorosol. Tož jsme si to vyříkali.
V sobotu mě nadšeně přivolával k nálezu „svého“ prvního ohnivce albína – foto přikládám ... ;)

Re: Re: Inspirace 9silem, 05.04.2016 17:31, vevanek, (O přírodě)

Omyl Pavlo. Pana Špinara jsem viděla dvakrát v životě. Poprvé jako organizátora výstavy hub a teď náhodou jsme ho potkali. A to mi ještě musela jeho vnučka (?) potvrdit, že je to on

Re: Re: Inspirace 9silem, 05.04.2016 17:42, mipera, (O přírodě)

Pavlo, já jsem na tom podobně. Drahou polovičku to také moc nebaví, ale řidiče dělá spolehlivě.
Vevanek byla v neděli u Tábora, já byla v neděli v Táboře na návštěvě.
Kdybychom se domluvily, mohla jsem aspoň vidět, jak vypadají kačenky.
Zatím je znám jen z fotek.
Pana Špinara jsem viděla také na výstavě hub a jednou byl u nás na přednášce o hřibovitých houbách.

Re: Re: Re: Inspirace 9silem, 05.04.2016 19:37, Pavla, (O přírodě)

Vev, Miper, holky moje houbatý, vždyť Vy víte, že to nebylo myšleno nijak zle. Já jsem ráda, že tady s Vámi všemi můžu pobejvat. A i když nikdy nedám špičkové fotky atraktivních hub, snažím se to holt aspoň nějak obkecat. ;)

Slyšeli jste slovo … vrásčité stařeny zabalené v kůži, které se práší od vyprahlých úst. Pokajmu!

Re: Re: Inspirace 9silem, 06.04.2016 09:49, Zdeno(m), (O přírodě)

Zamiř qíčepu...

Ale, jak pronesl chytrý Ari100teles: "Žen ozdobou je mlčení." ;)

Tož už jen rychle pogratuluji Vám všem k supernálezům a krásným fotkám (spešl gratulace Vev ke kačenkové premiéře) a už raději mlčím a jdu se někam hluboko zahrabat.

Houby 4ever

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30