Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Už to ukončím. Nikdo nakonec nedal správnou odpověď, všichni, co se naplno zúčastnili, měli 80%. Zde jsou správné odpovědi: 1. Pevník nachový (Chondrostereum purpureum) - Když je starý, tak barva klobouku vybledá, že vypadá trochu jako pevník plstnatý, ale hymenofor zůstává víceméně stejný. Zaměňovali jste to za boltcovitku mozkovitou, která ten hymenofor má více takový mozkovitý. 2. Dřevokaz rosolovitý (Merulius tremellosus) - Ten asi nedělal problém. 3. Penízovka provázková (Strobilurus stephanocystis) - Druh penízovky rostoucí na borových šiškách. Poněvadž je z fotky nerozlišitelný od penízovky nahořklé, tak jsem samozřejmě počítal i penízovku nahořklou, od níž se liší zejména mikroskopicky, a to charakterem cystid. 4. Síťkovec dubový (Daedalea quercina) 5. Jaterník podléška (Anemone hepatica) Bonus: Bránovitec hnědofialový (Trichaptum fuscoviolaceum) - S tím si nikdo úplně neporadil. Samozřejmě uznávám, že byl hodně obtížný. Posílám obrázek a ještě jednou se omlouvám za to, že jsem do toho mohl zasahovat až dneska.
Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:25, Zdeno(m), (Kvízy)
V 18:00 jsem pracně vydedukoval jedničku a šestku, otevřel jsem stránky...Murphy nikdy nespí...Aleši, dík za pěkný kvíz a obrázek. Za dvě hodiny to zkusím já...
Re: Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:35, alesjirsa(m), (Kvízy)
Díky, už se těším.
Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:42, basset(m), (Kvízy)
Já tedy myslím, že s tím posíláním odpovědí někam na pozadí ztrácí kvízy tu správnou "šťávu". Nikdo totiž neví, jestli se vůbec někdo kvízu účastní nebo zúčastnil. Ti, kteří znají jenom část odpovědí, se jednoduše neúčastní. Chybí ta druhotná kvalita kvízu - totiž možnost pro ostatní se něco naučit. Třeba i na chybách těch druhých, protože to se setsakra dobře pamatuje Prostě tomu chybí to bezprostřední napětí - vyhraju nebo jo
Re: Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 18:52, Zdeno(m), (Kvízy)
Ach jo, tím, že jsem poslal své řešení "do pozadí", jsem se dobrovolně vzdal hodnocení, dokonce i informace autora, jak jsem si vedl...V opačném případě predátoři poslouží jako "jazyk" ve válce a zdatní kombinatorici a kompilátoři sestaví vítězný šém...Nicméně, respektuji názorové spektrum a pragmaticky zvolím taktiku v budoucích kvízech dle přání většiny...Vox populi, vox Dei...
Re: Vyhodnocení dubnového kvízu, 02.04.2016 20:17, Patrik(m), (Kvízy)
I když pevník nachový vídám často, vůbec mě nenapadlo, že to je on
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30