Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 14:58, vevanek, (O přírodě)
... mě včera čekalo na kraji lesa
Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 14:58, vevanek, (O přírodě)
... na ploše 2x2m jich bylo asi 40, pěkně schovaných pod listím
... ta největší měla průměr cca 18cm
Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 15:46, Zdeno(m), (O přírodě)
Otočit, otočit...
Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 16:01, vevanek, (O přírodě)
Myslíš pohled pod sukýnku? Já je netrhala.
Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 16:04, Zdeno(m), (O přírodě)
Pak jsi skvělá určovačka...Jednu jsi ovšem mohla...
Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 16:32, vevanek, (O přírodě)
Ani mě nenapadlo, že by to mohlo být něco jiného Jedna tam byla vyvrácená a bylo vidět nažloutlé lupeny a vláknitý třeň. Oni tam rostou každý rok, ale letos jich tam bylo na tak malém místě nějak hodně. Doufám, že v takovém množství budu letos nacházet i hříbky
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 18:44, Zdeno(m), (O přírodě)
Takže žlutavá? Byly by i jiné možnosti...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 18:56, vevanek, (O přírodě)
Myslím, že ano, ale raději jsem si napsala tmavobělka sp.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 18:45, Zdeno(m), (O přírodě)
Kteří oni?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 18:52, vevanek, (O přírodě)
No jo, no, chybička se vloudila
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 02.04.2016 17:51, chorcheee(m), (O přírodě)
Vy jste asi přehlédli noticku od Hanýžky. Volně cituji "U tmavobělek se ukazuje, že nejdou až na výjimky (třeba bradavčitá) určit makroskopicky a často ani mikroskopicky. Zbývají molekuly...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 02.04.2016 20:00, basset(m), (O přírodě)
Chtěl jsi vlastně říct, že vědci do všeho přinášejí jenom chaos. Nejsou vlastně schopni se rozhodnout na základě aktuálních informací, co je a) nebo b) a někdy i za c). Tak prohlásí, že to nejde. A přitom je všeobecně známo, že nechodí jenom brabci, protože poskakují a malé děti, protože jim to nejde od přírody
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 03.04.2016 07:27, Hanýžka(m), (O přírodě)
Chorchee, prosim, nevnasej zmatky. 1. Tmavobelka zlutava patri zrovna mezi ty vyjimky, ktere se urcit daji. 2. Tmavobelku zlutavou jsem z tohoto mista osobne urcovala a k celkem vyraznym makroskopickym znakum jsem pridala i mikroskopicke potvrzeni tvaru cystid (je z te spravne sekce). Jinak je pravda, ze vedci ve vsem delaji chaos - zjistuji, ze se ruzne druhy hub drze rozhodly vypadat nerozlisitelne stejne, jine jsou zase variabilnejsi nez by si clovek pral. Proste hruza, houby si delaji, co chteji a nevi, jak maji vypadat. :-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 03.04.2016 11:49, Zdeno(m), (O přírodě)
Takže se chovají jako mlaďoši...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 03.04.2016 17:37, basset(m), (O přírodě)
Že si houby dělají, co chtějí, je všeobecně známo - nečtou totiž atlasy
... destice vytvářejí zajímavé tvarové kreace
... čím pokroucenější, tím se mi víc líbí
... a abych rozbila jednolitou hnědou barvu příspěvku, tak přidám ohnivce. Pořád ještě vypadají dobře.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30