Re: Re: Re: Re: Prvá výprava za smržovitými..., 20.03.2016 20:51, Herčus, (O přírodě)
já jsem geologicky taky na prachovci, břidlici a drobě a mam tu kačky na dvou místech, respektive už jen jednom, druhý prokáceli a už se jim tam moc nechce. 1. lokalita je ta plodná... okraj smíšeného lesa topoly, borovice, no všecko možný, ale hlavně trojice starejch třešní a k tomu nálety mladejch třešní.. minulej čtvrtek jsem tu napočítal přes 30 kousků. Druhá lokalita je osikovej remízek u cesty a potůčku z pole. Jinak z jarních askohub tu po lese roste skoro všechno, co neni tak vzácný... krom kaček ucháče obecný, obrovský, ohnivci rakouský, jehnědky minimálně 3 druhy, terčky jedlový, ušíčka černý, ze smržounů akorát když navezou mulč tak mulčováky a jedinkrát jsem našel pár polovolnejch, ale to bylo pod hrušní mezi polem a silnicí, takže kdoví co všechno tu lidi vysypali. V pozdějším jaru tu vyjímečně najdu u cest kališník obecný a mám tu 2 místa na Chřapáče Quéletova... no mohl bych pokračovat ve výčtu, takže to chce hledat hledat... Tahle jasanina se mi na smržovitý nezdá... je taková moc čistá :D... soustřeď se spíš na křovinatý okraje lesů s náletem vhodnejch stromů.