O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 21:15, Pavla, (O přírodě)

dám pár nedělních vzpomínek, protože Vaší odborné debatě níže zbla nerozumím. I když náhodou ... bochníček jsem loni našla. ;) Na větvičce vytažené z horského potůčku. Někde v archívu by měly být i dvě fotky, ale kdo by hledal fotky někoho, kdo zaměňuje pařezník obecný ...

Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 23:15, Tori(m), (O přírodě)

Bochníček si náhodou pamatuju a záviděla jsem, bo já ho ještě neviděla. Těžko ty debaty nějak rozdělit, když pod fotkou z výletu zároveň řešíme, co to vlastně je. Možná se ty neurčené mohly dát do určovny... anebo sem i tam zároveň a mikro řešit jen v určovně. Čert ví, co by bylo lepší. Časom sa to hádam dáko utrasie.

Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 23:50, Pavla, (O přírodě)

Však Tori, toto vôbec nerieš. Já mám tyhle stránky ráda a beru je přesně jako ten vlak, co popsal Zdeno. Kručí mi v břiše a šilhám hlady z Vašich odborných řečí? Jednoduché - přesunu se do "jídelňáku" a jedem dál. ;)

Já nepsala, že mě ty Vaše debaty nezajímají, jen jim kolikrát nerozumím. A pokud jim nerozumím, ale nějakým způsobem mě zaujmou, tož potom se i sama pídím, abych porozuměla. Pokud nerozumím a nechci rozumět, chrochtám si dál v jídelňáku. Neboj. ;)

A ještě dlužím dodatečný dík – vždyť na bochníčka jsi mě tenkrát navedla Ty. Ď, kémo

Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 21:15, Pavla, (O přírodě)

za pevník chlupatý, potažmo nerozezná ani kvapníka od Pterostichuse, že jo?

Však věřte, že se snažím. Např. rhizomorfy si již s deskou plošných tištěných spojů fakt nepletu. ;)

Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 21:36, alesjirsa(m), (O přírodě)

To jsou to rhizomorfy troudnatce kopytovitého ?

Re: Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 21:55, Zdeno(m), (O přírodě)

Neé, tištěné spoje...

Re: Re: Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 22:08, Pavla, (O přírodě)

Zdeno, nepleť toho kluka a nedělej si legraci z vážných mykověcí.

To asi ne, Aleši. "Učitel národů Chorcheee" mě kdysi učil, že: (volná citace)
"Provazcovité pleteniny houbovitých vláken si můžeme představit jako zapouzdřené potrubí zalité asfaltem. Když chce houba někam prorůst a nejde to normálníma hyfama (třeba proto, že by cestou vyschly) vytvoří tyto zapouzdřené. Které všechny houby to ale umí, to čert ví..." tolik UN Chuck.
Já se dočetla např. o václavkách nebo i hlívách. Však mrkni na fotku, rostlo to po celé délce mohutného padlého kmene.

Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 23:14, Honzík(m), (O přírodě)

...zotročené spoje?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 16.03.2016 07:49, Hanýžka(m), (O přírodě)

Takové tišťáky znám od václavek, ale tyto se obzvlášť povedly.

Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 16.03.2016 17:20, alesjirsa(m), (O přírodě)

Já vím jenom, že to umí ten troudnatec.

Zde penízovka, řekla bych.

Byly rozmanité a „všude“.

Choroš ve výši focený naslepo s rukama nad hlavou. Ten mi dal zabrat.

Re: Re: Ahoj a dobrý večer, 15.03.2016 21:56, Zdeno(m), (O přírodě)

To bude poloplástvový...

Kržatka sirotek Robinson

a nakonec třeba žilnatka - pro barvoslepé - snad i oranžová. Mějte se.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30