Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 05.03.2016 22:35, Pavla, (O přírodě)
po měsíčním domácím vězení jsem se dnes konečně dostala ven a první, co jsem začala hledat, byla kytička k Tvému dnešnímu výročí. Fakt! Jenže dnes všude jen samí ohnivci ...
Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 05.03.2016 22:35, Pavla, (O přírodě)
a ohnivci ...
Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 08:44, machaon, (O přírodě)
Moc pěkné
Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 19:37, Yohaness(m), (O přírodě)
Tak toto je parádní zátiší s mnohonožkou, "přemluvila" jsi jí nebo ti tam takto vlezla?
Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 20:32, Pavla, (O přírodě)
Ani, ani. Jedině c) je správné – stačilo odstranit list. ;) Určitě byla pěkně naštvaná, že ji někdo ruší u oběda.
Nakonec jsem přeci jen našla plicník, ale hned si říkám: „Není to blbé posílat chlapovi k takovým tvrďáckým narozkám kytku? Nechtělo by to přeci jen nějakou větší pecku?“ ;)
A tak jsem o kousek dál našla něco víc chlapáčtějšího. Prvonález ohnivce albína ounly for ju, Tondo! Krásné narozeniny!
Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 05.03.2016 22:46, TondazKralup(m), (O přírodě)
Díky moc,na toho albína čumím jako puk.Vyber si dole něco s košíku.
Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 10:27, alesjirsa(m), (O přírodě)
Ale to není skutečný Sarcoscypha, nebo je ?
Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 10:36, Patrik(m), (O přírodě)
Albinismus u rodu Sarcoscypha neznám, avšak nic není nemožné, může to být zapříčiněno úplnou strátou karotenoidních barviv. Ale v tomto případě bych spíš uvažoval, zda to není něco jiného.
Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 11:42, Pavla, (O přírodě)
Fotka, bohužel, nič moč (já vím). Ale Soňáček kleknul v tu nejnevhodnější chvíli, tož jsem vytáhla z baťohu záložní Nikon (dědictví po synovi), který je na mě velký, neumím s ním atd. Btw u "bratov" jednoho albínka mají: Sarcoscypha coccinea f. lactea, čímž neříkám, že ten můj je zrovna tenhle bělouš. ;) Takhle si tam rostly na jednom konári.
Re: Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 11:50, alesjirsa(m), (O přírodě)
No néé ...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 19:39, Yohaness(m), (O přírodě)
Tý jo....!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 20:37, Patrik(m), (O přírodě)
No fakt že jó čoveče
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 20:50, Pavla, (O přírodě)
Fakt, jo? Kvůli Tobě a Alešovi jsem je jela dneska přefotit a ... ooops!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 21:21, Patrik(m), (O přírodě)
Já jsem se dnes taky šel podívat na lokalitu ohnivce, ale nějak se přede mnou schovaly.
Re: Re: Re: Re: Re: Ještě já - Hepy Bérsdej Tondo, 06.03.2016 22:45, Tori(m), (O přírodě)
Výborný nález, gratuluju! Pokud lze soudit podle nálezů na netu, je bílá forma zřejmě ještě vzácnější než čistě žlutá.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30