Re: Jazykovopsychologickofilozofické zamyšlení, 25.02.2016 00:21, chorcheee(m), (O přírodě)
Svět se mění. Na to už si, do p**ele, musíme zvyknout. V něčem k lepšímu, v něčem k horšímu (a taky jak pro koho, žeáááno?) Úroveň školství se zhoršuje, protože dnes studuje (často až do vysokého stupně) každý. Učitelé se V PrůMĚRU taky nutně zhoršují, neb je to dnes „dělnické povolání“. Je jich potřeba čímdál více. Naopak skutečných osobností se rodí a životem utváří možná stále dost podobně. Když bylo před sto lety potřeba, co já vím, 10 středoškolských profesorů na krajské město, dnes jsou to stovky a tisíce. Kde chcete ty osobnosti brát? To samé žáci. Tenkrát kdo došel na gymnázium, prokázal již značné morální a odborné kvality. Není divu, že si sebe vzájemně žáci a kantoři vážili, protože to byli osobnosti. Dnes studuje, abych použil Joskův příměr, každý, kdo má v p*** díru. No a pak ten systém asi také sehrává nějakou roli. Nepřijde vám například absurdní, kolik násilí je všude v médiích? A je možné to regulovat? Možná ano, možná ne. Nevím, nejsem (zatím
), ředitel Zeměkoule. Nicméně jednu chybu systému vidím. Když se ve filmu milují lidé, musí se vysílat po 22. hodině. Přitom láska a sex jsou přirozené součásti života. Naopak násilí může frčet v médiích celý den (i když můžeme samozřejmě argumentovat, že lidi si ubližovali a zabíjeli se taky od počátků věků). Některé malosystémové věci (systém v obecnějším slova smyslu je totiž všecko, o čem jsem psal) mi tedy také přijdou na hlavu postavené.