Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Včera odpoledne před biatlonem :), 13.02.2016 19:02, basset(m), (Houby)
Honzík byl sebrat slíbené exsikáty, tak jsem si přitom nafotil čepičatku hlízonohou.
Re: Včera odpoledne před biatlonem :), 13.02.2016 19:02, basset(m), (Houby)
Viděl jsem jí poprvé kromě fotek, které sem dávali Yohaness nebo i Honza. Na místě jich bylo určitě několik desítek.
Re: Re: Včera odpoledne před biatlonem :), 13.02.2016 19:20, Yohaness(m), (Houby)
No jo, bude to ona... když je dal Honzík poprvé, nezdálo se mi to, ale tyto vypadají stejně, jako ty focené námi.
Vrchol odpoledne zařídil Honza nálezem nové lokality na zvoneček pohárkovitý. Já vlezl do toho houští asi o deset metrů dále
"Urniček" je tam celkem asi 15 ve třech těsných skupinách, jedna trojice byla volně od sebe.
V místě se nachází jasany, akáty, plané třešně, zřejmě nějaké "špendlíky", šípek, ostružiny, řídká tráva. Nikde žádný pařízek ani volně ležící dřevo. "Urničky" jsou na volné půdě a pokud rostou ze dřeva, musí být v zemi. Stačilo trochu rozhrnout listí a uschlou trávu.
Plodnice byly poměrně veliké, tady na obrázku ve skutečnosti 6 až 7 cm - Honza je přeměřoval "metrem"
Re: Re: Včera odpoledne před biatlonem :), 13.02.2016 19:16, Yohaness(m), (Houby)
Paráda.
Re: Re: Včera odpoledne před biatlonem :), 13.02.2016 23:33, Kraken(m), (Houby)
Pěkné!
Re: Re: Včera odpoledne před biatlonem :), 14.02.2016 05:08, Fanda, (Houby)
Urničky, nádhera.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30