O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Nedělní všehochuť, 31.01.2016 17:13, TondazKralup(m), (O přírodě)

Tak jsem dnes vyrazil do královsví penízovek sametonohých.No řekněte sami,je to tam na ně přímo dělaný.A kupodivu ani ťuk.

Re: Nedělní všehochuť, 31.01.2016 17:18, TondazKralup(m), (O přírodě)

Vůbec mi to ale nevadilo,protože jsem narazil na další místo na kralupsku,kde jsou ohnivci.Pravděpodobně rakušani.Taky Vám připadá,že jich je stále více?Před několika lety jsem je pokládal za vzácnost a jezdil jsem za nima 80 kiláků.Od loňska jsem je objevil už na třetím místě nedaleko domova.

Re: Nedělní všehochuť, 31.01.2016 17:21, TondazKralup(m), (O přírodě)

Jinak tady u nás se nekoná nic vzácného.Terčovník je běžná věc,tenhle mě připadal fotogenickej,tak jsem opět asi už po sté neodolal.

Re: Re: Nedělní všehochuť, 31.01.2016 19:40, Patrik(m), (O přírodě)

Terčovníky zední rostou u nás na okraji jedné louky na větvích keřů, které jsou jimi úplně poseté. Je to indikátor přítomnosti dusíku, není divu, že je jinde nenacházím...

Re: Nedělní všehochuť, 31.01.2016 17:22, TondazKralup(m), (O přírodě)

Pak jsem se rozhodl provětrat teleobjektiv a zajel jsem si do nedaleké obory cvaknout daňčí zvěř.

Re: Re: Nedělní všehochuť, 31.01.2016 17:25, TondazKralup(m), (O přírodě)

Tam se ukazujou dokonce i ty penízovky.V šikmém sluci mají zajímavý barevný nádech

Re: Nedělní všehochuť, 31.01.2016 17:27, TondazKralup(m), (O přírodě)

A na konec se našla i nějaká ta vzácnost.Alespoň v této době potkat zlatoočku pokládám za vzácnou věc.

Re: Re: Nedělní všehochuť, 31.01.2016 17:47, Honzík(m), (O přírodě)

...pěkný,mně by určitě frnklaDaňci mne inspirovali,...co takhle tlesknout a koukat jestli praští parohama do stromu...

Re: Re: Nedělní všehochuť, 01.02.2016 09:33, Hanýžka(m), (O přírodě)

Krásné fotky.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30