Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Koukám, jak ten čas letí, 06.01.2016 23:31, Pavla, (O přírodě)
teď bylo 29.12, já si užívala volníčka a procházela se se ségrou kolem rybníků. Houbiček jsme našly ten den kupodivu celkem dost a aby nám čas lépe ubíhal, aplikovala jsem na ségru cestou „MyKo-Menského“ „Školu hrou“. Btw mezi řečí jsem si jí např. posteskla, že jsem letos ještě nenatrefila na ohnivce.
Re: Koukám, jak ten čas letí, 07.01.2016 08:58, Zdeno(m), (O přírodě)
Doufám, žes jí předvedla i Theatrum universitatis rerum a Orbis pictus...Já teď používám především Informatorium školy mateřské...
Re: Koukám, jak ten čas letí, 06.01.2016 23:31, Pavla, (O přírodě)
Atypická strmělka číškovitá a ségřina hláška dne: „Ale bylo by fajn, kdybychom našly toho „honivce“, viď?“ (Asi jim už jinak neřeknu)
31.12. Silvestr a Lysá hora. Nádherné slunečné počasí, ale mrazivo, větrno, nebe bez mráčků a les, bohužel, taky bez ... hub.
Ono je strašně těžké skloubit turistiku (navíc zimní) s houbařením, zvlášť, když jediným mykošílencem jste ve výpravě vy sami. Však povidlo se a našla jsem alespoň několik „haluzovních“ chorošů poloplástvových. (Možná bych měla dovysvětlit pojem „haluz“ – zde myšleno trochu jako dvojsmysl, protože „haluz“ znamená jednak větev, ze které tyto houby vyrůstají, ale u nás „mít haluz“ znamená i „mít štěstí“ ... já jen, že nevím, jak to máte s haluzí např. Vy v Čechách. ;)
Re: Re: Koukám, jak ten čas letí, 07.01.2016 04:56, Honzík(m), (O přírodě)
...myslim,že se mi "povidlo mít haluz" akorát po chlastuJo,a opak je deshaluz...?
Re: Re: Re: Koukám, jak ten čas letí, 07.01.2016 06:57, Zdeno(m), (O přírodě)
Spíše ahaluz...
Sobota 2.1.2016 a Velký Javorník. Nevěřila jsem, že bych si při tomto výšlapu ještě mohla vyfotit nějakou houbu ...
ale "trhla jsem se" a ... našli moji rádcové.
Nezlobte se, prosím, za dnešní víceméně nehoubařský příspěvek, chtěla jsem si jen fňuknout, jak ten čas letí. To máte Vánoce, Silvestr, Nový rok, dneska už Tři králové, zítra Velikonoce ... ;)
Re: Re: Koukám, jak ten čas letí, 07.01.2016 13:18, Véna, (O přírodě)
Opravdu to letí. Máš to pěkné.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30