Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 10:00, alesjirsa(m), (Kvízy)
Bylo to teda zbytečně zdlouhavé. Kraken se nakonec ujal možnosti a získal první místo. Druhé místo náleží bezesporu Karolínce, která hned na začátku dala 90%. A protože víc účastí bohužel nebylo, tak třetí místo získal b.gun, který má 20% za kalichovku Swartzovu. Správně odpovědi: 1. Strmělka anýzka - S tou jste asi neměli žádný problém. Prozradí ji modré nebo nazelenalé zbarvení plodnic. 2. Helmovka krvavá - Červeně zbarvený druh helmovky, který roní červený latex. 3. Kalichovka Swartzova - Malá, nenápadná kalichovka, která je však zajímavá svým zbarvením. 4. Pevník nachový 5. Zvonek kopřivolistý - To byl trochu chyták, protože poupata byla bílá, zatímco dospělé květy jsou fialové, ale poradili jste si s ním dobře. Děkuji všem za účast, za odměnu posílám silvestro-houbový obrázek a ptám se: Má být kvíz zase příště ?
Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 10:11, Zdeno(m), (Kvízy)
Proč by měl nebýt? Díky za tento...
Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 13:36, Sley, (Kvízy)
Zbytečná otázka Já jsem se tentokráte nezúčastnil - nikoli proto, že bych všechno věděl - jelikož první leden večer je přece jenom jinej první den v měsíci, než třeba první únor , takže mi to prostě uteklo, ale díky Tvým i Zdenovým kvízům člověk získá na ty houby trochu jinej pohled, a třeba i ten druh, kterej znám a léta sbírám, vypadá najednou úplně jinak (namátkou: předloni jsem na sousedních stránkách machroval, že jsem poprvý v životě našel celkem vzácnýho klouzka Tridentskýho, a když ho sem před časem dal Zdeno do kvízu, tak jsem ho ani nepoznal) Takže řečeno slovy klasika: "Vydrž, Prťka, vydrž!"
Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 13:52, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak dobře. Je to skutečně tak. V tom kvízu vůbec nejde o vítězství, to je jen takové pravidlo, aby ten kvíz mohl vůbec fungovat. Jde tam především o to, aby člověk získal nové poznatky o druhové rozmanitosti.
Re: Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 14:59, Sley, (Kvízy)
Přesně tak. Ale stejně mě sere, že jsem zatím ani jednou nevyhrál
Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 19:20, Kraken(m), (Kvízy)
Určitě pokračuj! Na tohle vítězství moc pyšný nejsem, patřilo podle mě b.gunovi. Přišel jsem k hotovému, stačilo to jen opsat. Zvonek ani kalichovku jsem nevěděl. Kdybys Sley zapnul počítač v jedenáct večer, mohls to vyhrát ty!
Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 19:34, alesjirsa(m), (Kvízy)
Hm, já vím, tentokrát to byla docela nuda, protože už při první odpovědi byly téměř všechny položky správně.
Re: Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 02.01.2016 22:42, Forrest Run(m), (Kvízy)
Kódl je charakter, Aleši, jen tak dál, přimlouval bych se za společný druhý místo Kájinky s B.Gunem, koneckonců, byl to on, kdo nahodil chybějící vzácnou Kalichovku Schwartzovu...mimochodem, jak ji makroskopicky odlišit od Kalichovky rašeliníkové? Nebo to bylo rozpoznatelný podle biotopu?
Re: Re: Re: Re: Vyhodnocení novoročního kvízu, 03.01.2016 10:59, alesjirsa(m), (Kvízy)
Tak 1) kalichovka rašeliníková roste v rašeliništi a já bohužel zatím žádné lokality na rašeliniště nemám a u mechu na fotce se dá poznat, že to není rašeliník. A 2) je docela jinak zbarvená.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30