O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Loučení s Rumcajzovem..., 28.12.2015 20:03, Zdeno(m), (Houby)

Dnes byla "last minute" a tak jsem začerstva poránu vyrazil. Celý rok jsme museli Svijany objíždět, protože se sakra dlouho opravoval most. Kdy jindy to dokončit než pro poslední cestu, že. Přítel Murphy se mi "over my shoulder" vysmíval: co bys nechtěl a kdy jindy...Hned jsem zamířil na lokalitu šťavnatek dvoubarvých, které tam občas nacházím...

Re: Loučení s Rumcajzovem..., 28.12.2015 20:03, Zdeno(m), (Houby)

A byla tam, co byla, byly jí tam desítky v různém stavu...Červenoseznamová vzácnost z kategorie CR...

I dvě havelky jsem našel, jedna už byla padlá za vlast...Co byste ovšem nechtěli před Silvestrem, že...

Re: Re: Loučení s Rumcajzovem..., 28.12.2015 23:34, Včelda, (Houby)

Myslíš Zdeno, že to určitě byla havelka? Nějak se mi tam nezdá to zažloutnutí lupenů, to je přece typické pro šedožemlovku...

Re: Re: Re: Loučení s Rumcajzovem..., 29.12.2015 07:45, Zdeno(m), (Houby)

Asi budeš mít pravdu, díky za opravu, rostla na havelkových lokalitách a asi bylo přání otcem myšlenky. Světlejší klobouk jsem přičetl zdecimovanosti...

Penízovky kuželovité drží pospolu...

Zrovna jako opeňky...

Druhů hub bylo více než po většinu "sezóny"...Křehutky vodomilné...Za pár dnů bude vše jinak a ledový kouzelník trochu změní žánr...Hezký večer...

Re: Re: Loučení s Rumcajzovem..., 29.12.2015 00:42, Kraken(m), (Houby)

Pěkné Zdeno! Jestli jim tentokrát předpověď vyjde, ta se máme/nemáme na co těšit!

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30