Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Pokus o studiové makro, 16.12.2015 20:47, TondazKralup(m), (O fotografování)
Tak jsem si dnes vyzkoušel nějaké makrofotky hlenek v teple domova.Nedopadlo to moc valně.Musím sehnat nějaký lepší materiál.Tohle je asi nějaká vlasatka.Velikost té kuličky je zhruba 0,5 mm.
Re: Pokus o studiové makro, 16.12.2015 20:49, TondazKralup(m), (O fotografování)
Tohle bude nějaká vápenatka,stejná velikost.
Re: Re: Pokus o studiové makro, 16.12.2015 21:09, chorcheee(m), (O fotografování)
To jsou podle mě pěkné fotky . I když chápu, že je lepší být skromný a čekat, zda někdo pochválí, než se vychválit (jak to dělám já) sám a pak to schytat . Jaká byla clona?
Re: Re: Re: Pokus o studiové makro, 16.12.2015 21:36, TondazKralup(m), (O fotografování)
No snažím se bejt sebekritickej,po pravdě mi ty fotky nepřipadaj úplně špatný,ale čekal jsem to lepší.V terénu se mi kolikrát povedly docela dobrý.A to tam fouká většinou vítr a další kazifoťáci..Je to asi tím umělým světlem a hlavně mi tam štve ten šum.Bude to tou clonou,dávám tam maximální, v tomhle případě 16.
Re: Re: Re: Re: Pokus o studiové makro, 16.12.2015 21:42, léto, (O fotografování)
Chorcheee má pravdu.Jsou to dobrý fotky, ale asi taky záleží jak je s tím spokojenej autor.Já u těch co jsem teď dával nejsem spokojenej s první a třetí.Zkoušel jsi to trochu odšumět v editoru?
Re: Re: Re: Re: Re: Pokus o studiové makro, 16.12.2015 21:49, TondazKralup(m), (O fotografování)
Jo zkoušel,ale moc to neumím.Chtělo by to víc si s tím vyhrát.Problém bude taky v tom,že mám pěkně zasviněnej snímač.Při maximální cloně se tam projeví každé zrnko prachu.Na víc ty dlouhý časy závěrky na kvalitě taky moc nepřidají.Měl jsem tam čas 5 vteřin.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokus o studiové makro, 16.12.2015 21:54, basset(m), (O fotografování)
To jsi fotil přes dva objektivy?
Re: Pokus o studiové makro, 16.12.2015 20:51, TondazKralup(m), (O fotografování)
Dodám ještě zmrzlého střevlíka.Takhle se orosil v bytě,když jsem ho přinesl z terénu.
Re: Re: Pokus o studiové makro, 17.12.2015 00:14, Kraken(m), (O fotografování)
Toníku, máš to opět dóóóst dobrý!
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30