Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Mikuláše s čerty, 05.12.2015 21:02, Pavla, (O přírodě)
jsem potkala dnes i já. Mikuláš se tvářil velmi vzácně, úplně jako samotný černorosol bělavý (Exidia thuretiana) a já mu to i bez mikroskopu uvěřila. Proč ne? ;)
Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 21:08, Tori(m), (O přírodě)
No teda, tys musela bejt tak děsně hodná!
Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 21:02, Pavla, (O přírodě)
Hned za Mikulášem vystrkovali růžky čertíci alias paličky slizohlavé (Crinula calicliformis Fr.)
anamorfy to voskovičky černavé (Holwaya mucida), kterou bystroocí na fotce můžou rovněž najít.
Čertíků tam byla spousta, ale co čert nechce, nejde ... (myslím tím vyfotit to líp).
Re: Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 21:38, Zdeno(m), (O přírodě)
Já bych ten obrázek nazval pochod čertů džunglí, je zdařilý, k čertu s úvahami o dokonalosti...
Re: Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 21:58, alesjirsa(m), (O přírodě)
Ta na mě ještě někde čeká.
A do třetice jsem potkala Anděla, kterého jsem se nedočkavě zeptala, zda-li i já dnes dostanu nějaký dárek. "Ano, mé dítě ..." začal Anděl andělským hlasem. „Pro svou dobrotu a laskavost budeš obdarována tím nejvzácnějším, co si houbař může přát." "Ma ma masečníkem???" vyhrkla jsem nevěřícně.
Re: Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 22:15, vlk(m), (O přírodě)
...ta peříčka se mi líbí...
„Ano, měl to být ON, ale protože jsi dneska tak neuvěřitelně zmatlala všechny fotky, budeš obdarována jen klihatkou černou ..." dodal Anděl a zmizel. No co už – klihatka je taky můj prvonález. Pěkný večer, pekelníci.
Re: Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 21:40, Zdeno(m), (O přírodě)
Klihatka je vlastně levnější verze toho masečníka...Made in...
Re: Re: Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 21:45, Pavla, (O přírodě)
No dyk
Jo, masečník asi není v Mikulášově moci, protože, myslím, roste na jaře.
Re: Re: Re: Mikuláše s čerty, 05.12.2015 23:59, Včelda, (O přírodě)
copak to, ale hlavně kde...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30