Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Ahoj, 27.11.2015 14:25, Pavla, (O přírodě)
pamatujete hlášku rekreanta Pulečka „Skáču dobře, skáču rád!“? Pokud ano, vězte, že i já „Fotím dobře, fotím ráda.“, ale na rozdíl od p. Pulečka vím, že mi to nejde, tož na chvilku přimhuřte oči či sundejte brýle, protože Vám posílám jedno trepkovité srdíčko. (Nahmatáte ho na monitoru ve střední pravé, spíš horní, polovině).
Re: Ahoj, 27.11.2015 16:02, Honzík(m), (O přírodě)
...nechceš to otočit hlavou dolu?
Re: Ahoj, 27.11.2015 16:17, alesjirsa(m), (O přírodě)
Asi trepkovitka měkká.
Re: Ahoj, 27.11.2015 14:25, Pavla, (O přírodě)
Vše je z procházky ze 17.11. Den, kdy mě málem šlefil trak. Totiž v jednom houští, kde jsem si zrovna hrála na „Cestu do pravěku“, mi pod nohama zničehožnic „vypálil“ vyplašený zajíc. (Otázka, kdo z nás dvou byl vyplašenější.)
Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 15:20, Joska(m), (O přírodě)
Určitě to nebyl ten zajíc. Není tak vyplašený, jak se o něm traduje, naopak, ví o tobě hodně dlouho a do poslední chvíle se krčí ve svém "pekáči" a doufá, že ho mineš. Teprve, když je si jistý, že bys na něj skoro šlápla, vypálí ven...
Re: Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 15:33, Pavla, (O přírodě)
... a hlavně neřve (jako někdo).
Re: Re: Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 15:46, mipera, (O přírodě)
S tím zajícem mám stejnou zkušenost, ale setkání s divočákem je ještě horší, kdysi mi jich přeběhlo přes cestu asi 10. V těchto chvílích si říkám, že si musím přibalit na příště placatku, abych zastavené srdce uvedla opět do chodu.
Radostný nález hlívy přímo u cesty.
Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 15:46, mipera, (O přírodě)
Máš krásné nálezy, tu hlívu Ti závidím.
Re: Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 20:13, léto, (O přírodě)
Pěkná hlíva.
Choroš (snad) poloplástvový,
choroš (snad) smolonohý. Objevila jsem padlý kmen, který byl jimi přímo „obsypán“. Bohužel, pozdě. Všechny plodnice byly již postarší, ale v mých očích krásné jako každý prvonález. ;)
Bijte mě, řežte mě, mučte mě, nepoznám čepičatku jehličnanovou. Proto nesmělý dotaz – je to ona?
A totok? Ano? Ne? Možná?
Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 14:33, chorcheee(m), (O přírodě)
Myslím, že ano.
Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 14:36, Zdeno(m), (O přírodě)
Nejspíš stará čepičatka...
Re: Re: Re: Ahoj, 27.11.2015 14:42, Pavla, (O přírodě)
Oběma díky, kluci. Jdu jí přidělit místo ve svém atlásku. ;)
Víte, u nás se lidem, kteří něco neumí či nevědí (či přetahují), říká: „Ty si ale cymbal.“, což mi připomíná nejen mou maličkost, ale i další z nálezů toho dne ... Tož závěrem jeden medicinbal (alias pýchavka obrovská - mičuda, kterou jsem zatím pokaždé našla jen v této chátrající podobě). Přeji fajn víkend a pomalu začínající klidný advent všem.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30