Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 16:34, Pavla, (O přírodě)
„postavil se na zadní“ můj muž a nezměnil názor ani pod pohrůžkou násilí. Tož se šlo jen na procházku k řece.
Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 16:34, Pavla, (O přírodě)
Tytam jsou ovšem časy, kdy jsem chodila slušně po cestičce ruku v ruce po jeho boku. ;)
Nyní již coby "veledůležitá mykoložka" puzena touhou a poháněna chtíčem se neustále vnořuji do blízkých křovin a lesíků s cílem nalézt třeba ... kržatku zimní?
Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 18:40, Zdeno(m), (O přírodě)
Napadá mne zajímavé téma dizertační práce: Vliv amatérské mykologie na obrození ženy...Když to někdo šikovný vhodně uchopí...
Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 19:27, basset(m), (O přírodě)
.. a povolí manžel
Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 19:34, Zdeno(m), (O přírodě)
No, mohl by se toho případně ujmout...Není nad autentické bádání a kontakt s objektem vědy...
Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 19:43, Sley, (O přírodě)
Já v tom svoji ženu (mimochodem, také se jmenuje Pavla) podporuju několik let a už jsem dosáhl i jistých úspěchů Např. už mě při návratu z lesa nevítá slovy: "Cos to zase přitáhnul?", naopak si se mnou ráda sedne k atlasu, a už si obvykle neplete štítovku jelení se slizečkou ocasatou (kolega Basset mě jistě opraví - já vím, že ta houba se jmenuje už několik let jinak, ale nemůžu si vzpomenout, penízovka nějaká ) A v posledních letech se mnou jezdí pravidelně na mykologické srazy, kde pilně nasává nové a nové informace...
Re: Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 20:49, Zdeno(m), (O přírodě)
Ta poslední věta mne zaujala...
Re: Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 23:28, Kraken(m), (O přírodě)
Kořenující, Sley. Aha, takže o tom jsou ty mykosrazy!
„Zaposlouchat se“ do krásy uší,
zaradovat se nad prvonálezem jedovaté krásky helmovky narůžovělé,
nemluvě o struháku blanitém,
Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 16:50, Zdeno(m), (O přírodě)
Ten struhák mi nesedí...
Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 16:52, Pavla, (O přírodě)
Ne?
Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 17:10, alesjirsa(m), (O přírodě)
To není ani v nejmenším struhák blanitý. Možná žilnatka olovová.
Re: Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 18:08, Pavla, (O přírodě)
Díky Aleši, přihodím ještě něco do určovny.
Re: Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 18:44, Zdeno(m), (O přírodě)
Případně nějaký kornatec...
pohárovce obecné a dalších a dalších... Nakonec to byla moc fajn procházka, takže zbytek snad někdy příště.
Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 17:15, Sley, (O přírodě)
Někdy příště, chytneš klíště ...když už máš tak ráda ty veršovánky... Mmch, já dneska taky našel pár ušisek, což mi způsobilo větší euforii, než košík hřibů, protože - ač zcela běžná houba - já ji u nás neviděl snad 10 let (což se víceméně shoduje s dobou, před kterou mě moje žena poslala do lesa za chatu, "ať už tam konečně vykácím ty bezinky" )...
Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 18:07, Pavla, (O přírodě)
Tak se patří, tak se sluší, houbař má mít radost z uší.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30