O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Konečně hlíva, 13.11.2015 19:15, petras, (Houby)

manželka včera našla hlívu na javoru,kde jsem loni udělal pár pěkných fotek,tak jsem ji šel dnes vyfotit,bohužel,už tam nebyla

Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 19:24, Zdeno(m), (Houby)

Hm, to mi cosi připomíná...

Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 19:52, Sley, (Houby)

"Konečně hlíva", řekl jsem si včera i já...
... když jsem ji objevil u nás na náměstí u jednoho stánku na farmářských trzích
Já vím, je to barbarství, hodné opovržení a vyobcování z těchto stránek, ale já ji fakticky snad v životě nenajdu...
Na druhou stranu, 50,- Kč za hlívu v tašce je lepší, než stovka za benzín a ho.no v košíku, žejo... a navíc mě nebolej nohy...
Ale slibuju, polepším se, a v příštím roce ji zase začnu pěstovat na špalcích na zahradě - tam mi plodila pěkně několik let...

Re: Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 20:29, TondazKralup(m), (Houby)

Hm,na to musím Stando reagovat.Na hlívu taky nemám štěstí,ale minulý týden si dokoce sedlo i na Tondu z Kralup.Byl jsem za ségrou v K.Varech a zpátky jsem to vzal samozřejmě lesem.Stavěl jsem se někde mezi Chýší a Žluticemi.Les je tam krásnej oplývající zvěří,ale nebyla tam ani prašivka.Poněkud zklamám jsem tedy vyrazil k domovu a projížděl jsem takovou topolovou álejí už mimo les.U posledního topolu jsem zahlédl takovou velkou hromadu čehosi.Nedalo mi to a zastavil jsem asi o 50 m. dále,zapálil si nezbytné cigáro a šel to omrknout.Z té hromady se vyklubal obrovský trs hlívy.Odhadem tak 60 čísel v průměru.Vyrůstala z báze kmenu toho topolu,prostě nádhera a v ideální kondici.To jsem v životě neviděl.Kapesním nožíkem jsem to odřezával,projíždějící řidiči zpomalovali a samozřejmě čuměli co tam kutím.To mi bylo jedno já byl na vrcholu blaha.Sice jsem ten trs nevážil,ale odhadem měl dobrých 5 Kg. možná víc.Mám toho plnej mrazák.Tak dočkej času,jednou se určitě zadaří.

Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 19:15, petras, (Houby)

na sousedním stromě byl ten trs malých a u jeho kořenů,kde je víc vláhy,několik dalších.

na dalším místě,kde rostou hlívy na jilmu,byly jenom dvě zaschlé,zato na pařezu,kde loni bylo asi šest druhů hub byl krásný trs,bohužel poslední

Re: Re: Konečně hlíva, 14.11.2015 23:16, vlk(m), (Houby)

...moc líbí...

při pochodovém cvičení jsem v plné chůzi zahlédl starou známou z loňska,kterou se mi nedařilo půl roku najít,byla ale široko daleko sama

Re: Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 19:25, Zdeno(m), (Houby)

Kornice otrubičnatá...

ještě na jednom místě byly zbytky po hlívách,zbyla jen dřevnatka

a choroš ?

Re: Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 19:18, chorcheee(m), (Houby)

...poloplástvový

ve vlhku v listí maxi ušiska

letos první a asi poslední šupinovka

a vedle nějaký blivajz.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30