O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Učím se lépe fotit, 10.11.2015 00:33, Dano, (O přírodě)

Zdravím všechny,včera jsem šel do lesa a náhodou jsem našel stejné cihlovky,asi jak před týdnem,fotil jsem je před tím i včera,dal jsem si pozor,dal jsem i na vaše názory a rady a nevím,je nějaký rozdíl?Budu rád,když něco někdo nato napíše.Fotky jsou jen ořízle trošku bez jiných úprav

Re: Učím se lépe fotit, 10.11.2015 00:33, Dano, (O přírodě)

Po týdnu asi

Re: Re: Učím se lépe fotit, 10.11.2015 06:14, Honzík(m), (O přírodě)

...určitě je to lepší než jsi to měl dříve(a jinak bych to oříznul)...

Re: Re: Učím se lépe fotit, 10.11.2015 07:56, TondazKralup(m), (O přírodě)

Dovolil jsem si ten obrázek stáhnout a trochu jsem ho upravil.Česně prohlašuji,že ho okamžitě trvale mažu z mého disku.Je to jen pro názornost.
Myslím,že je lepší umístit hlavní motiv mimo střed obrazu a taky lépe vypadá,když tam není zbytečně moc popředí.Neplatí to samozřejmě vždy,kompozice je samostatná kapitola a je to taky otázka citu a vkusu každého fotografa.
Taky jsem to trochu doostřil a projasnil stíny.Pak jsem to celé trošku ztmavil.Samozřejmě že v tomto rozlišení tam vyleze šum,ale není to vždy na závadu.
Jo jestli se tím chceš zabývat hlouběji,je nejlepší seznámit se z nějakým nadšencem,který fotí houby a okoukat to.Není nad praxi.Tady to chtělo třeba nahoře trochu přistínit a nasvítit ty třepenitky ze spodu,třeba jen bílým papírem,dělá to hodně.Na displeji je to vidět,když tím papírem různě hýbeš a nahoře stíníš třeba kloboukemJá vím,někdy to chce i třetí ruku.
Jinak ta fotka není vůbec špatná pokud nejsi fotograf.Jsou tady k vidění špatné i dobré fotky,ale přece jsou tady hlavně houbaři a né fotografové.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30