Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Průřez, 03.05.2013 21:15, léto, (O přírodě)
Zdravím všechny. Všiml jsem si, že s houvževnatcem tygřím se tady roztrhl pytel. Vezmu to od pondělka a taky jedním trsíkem přispěju.
Re: Průřez, 04.05.2013 21:12, vlk(m), (O přírodě)
...parádní pařez...gratuluji...
Re: Průřez, 03.05.2013 21:15, léto, (O přírodě)
Úterní samotář. Tímto vyseknu díky Joskovi, Lesnímu muži a Vlkovi za rady ohledně zlepšení fotografií. A omlouvám se, že musím děkovat až nyní, ale z nedostatku času jsem neměl kdy, sem aspoň nahlídnout.
Středeční destice. Pokud je to destice. Z výletu k rybníku Olšovec. Zvýšení clony zdá se pomohlo.
Re: Re: Průřez, 04.05.2013 21:12, vlk(m), (O přírodě)
...destice jen tiše závidím...moc hezké...
Zbytek nasypu z dneška. Myslel jsem, že choroš by mohl být plástvový, nebo poloplástvový, ale když jsem viděl Krakenovy fotky,tak bych taky nedal moc za to, že zimní.
Opeňky rozhodně překvapily.
Nevím.Ale seskupení to bylo pěkný.
Helmovky žlutonohý potěšily.
Re: Re: Průřez, 03.05.2013 21:51, léto, (O přírodě)
I s použitím náhledu se to dá zvojtit
Re: Re: Re: Průřez, 03.05.2013 22:10, Kraken(m), (O přírodě)
To není špatná fotka! Ale podsvícení by to určitě ještě vylepšilo.
Re: Re: Re: Re: Průřez, 04.05.2013 21:14, vlk(m), (O přírodě)
...to vypadá na sezónu v plném proudu...parádní úlovky...a velká gratulace...
Dopadl jsem trochu líp než Kraken. Místo jednoho jsem dneska sebral na čtyři desítky samotářů a i ten úterní byl ještě v kondici. Přidám ještě info pro Forresta. Jasan, osika, vrba. Napršelo tady, ochladilo se a zatím se nezdá, že by něco zaschlo.
Re: Re: Průřez, 03.05.2013 22:14, Kraken(m), (O přírodě)
Tak 40 jsem jich nenašel, ale mně to bohatě stačilo. Tenhle je krásně čerstvý. Ty moje přesto, že mokro je dostačující, jsou už trochu oschlé. I ještě malé plodnice...
Tygříkem jsem začínal a houževnatcem taky skončím. Před nedávnem jsem Forrestovi vyhrožoval, že mám podezření, že tady roste houževnatec pohárovitý. Dneska jsem se s ním potkal. Absence většího stativu a přítomnost ministativu za stovku neumožnily lepší úhel.
Co ty na to jako svazák Peťane? Makroznaky by tomu odpovídaly. Narůžovělá barva. Lupeny sbíhající až na třeň, osikovej kmen, nejbližší jehličnan tak kilometr vzdálenej.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30