Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Včerejší projížďka na kole., 06.11.2015 12:34, Kraken(m), (Houby)
Odpoledne se tak oteplilo, že by to byl hřích to nevyužít. Pár kilometrů jsem jel po asfaltce, ale pak už mi to nedalo a odbočil jsem k lesu. Nejdřív mě zaujal tenhle pěkný přírůstek nějakého bělochoroše na olši.
Re: Včerejší projížďka na kole., 06.11.2015 13:38, chorcheee(m), (Houby)
Přemýšlím, zda by to nemohl být mlaďoučký rezavec lesknavý (Inonotus radiatus). Olše a rourky stékající na kmen mne k němu vedou. Ale to navíc bude asi muset být albín .
Re: Re: Včerejší projížďka na kole., 06.11.2015 16:27, Zdeno(m), (Houby)
Zůstal bych u těch bělochorošů...
Re: Včerejší projížďka na kole., 06.11.2015 16:31, alesjirsa(m), (Houby)
Mně to trošku připomíná outkovečku Höhnelovu.
Re: Včerejší projížďka na kole., 06.11.2015 23:37, Kraken(m), (Houby)
Tady je fotka těch starých plodnic focených v listopadu 2014.
Re: Včerejší projížďka na kole., 06.11.2015 12:34, Kraken(m), (Houby)
Na louce kde vždy rostly desítky až stovky číšenek hrnečkových, jsem našel jenom tohle nedochůdče.
O kus dál jsem narazil na pár bedel. Nechal jsem je tam na semeno.
Při jejich focení mě vyrušil zvědavý pes, který se tam zčistajasna objevil a strčil mi čenich přímo před objektiv. Odstrčil jsem ho, ale pak jsem pozdě litoval, že jsem ho necvaknul. Mohla to být super fotka...
Pod modříny na kraji lesa začaly růst šťavnatky.
Když jsem vešel do smrčiny, už se začalo stmívat. Našel jsem tam ještě pár hřibů hnědých, ale většinou už byly nepoužitelné. Na focení jsem musel použít blesk.
Zpátky jsem to vzal lesem, ale musel jsem jet opatrně a pomalu. Pěšina byla zapadaná listím a pod ním bylo plno výmolů, kamení a kusů dřeva, takže domů jsem se dostal až za úplné tmy. Ale za to jsem cestou objevil novou tabuli u NPP Ciboušov.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30