O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 21:29, karelzbrd(m), (O přírodě)

tak aspoň podzim. "Lovil" jsem v archivu, poněvadž všechny letošní nejsou ještě zpracované, takže se dopředu omlouvám za možné opakování nějaké fotky...

Re: do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 21:29, karelzbrd(m), (O přírodě)

klasika v bučině.

Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 01.11.2015 00:45, Tori(m), (O přírodě)

Tak do takového krásného lesa by se dalo jezdit místo do lázní, léčebný efekt by byl stejný.

Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 01.11.2015 08:47, chorcheee(m), (O přírodě)

No, ale v lázních je součástí léčebného účinku to, že si tam pacient najde milence/milenku a to se v lese taky dá, ale obtížněji .

klasika v podhorské smrčině s hasivkami.

tohle je už letošní podzim na dopadové ploše Jordán.

to samé místo.

taky Jordán, ale detailně zaměřen na borůvčí.

hasivky jsou na podzim kouzelné.

chce to jen počkat, až budou mokré od deště nebo od mlhy, aby nebyly zkroucené...

Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 21:35, Zdeno(m), (O přírodě)

Vše dobré, asi i Včelda to schválí, klasika v bučině je pro mne jedničkou...

Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 22:00, karelzbrd(m), (O přírodě)

díky a na bučinovou nebo i smrkovou klasiku se chystám znovu - začíná inverze a tak snad něco přibude v archivu. Třebaže mám takřka jalový týden z dvoutýdenní podzimní fotografické dovolené za sebou, protože nám pod barákem zřejmě prasklo přívodní potrubí od studny do čerpadla a já strávil tři dny boucháním do betonové podlahy a následnými pracemi včetně výměny "trubek", doufám, že něco ještě v lese stihnu. I když je podzim podobně jako léto suchý, něco snad nafotím. Půda je vlhčí, protože kdysi u nás něco napršelo, ale kde jsou ty časy, kdy tyhle dny propršely a aspoň dřevomilky pomohly rozkvést pařezy a torza stromů...

Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 22:19, Včelda, (O přírodě)

uf, zas bych nerad, kdybych byl brán jako nějaký pedant nebo dokonce inkvizitor přes fotky
Uznávám, že na některé technické chybky jsem choulostivější než jiní a můj práh bolesti je v tomto mnohem nižší. Což je tak trochu i profesionální deformace, neb pracuji ve filmové postprodukci (firma UPP) a tam, jelikož už dokonce děláme i na některých hollywoodských filmech, po nás někdy chtějí neskutečné věci a velice často (prakticky neustále) se řeší doslova každý pixel...
Jinak obecně už vím, že Karel dělá zajímavé fotky, já osobně HDR tedy moc nemusím, respektive jsem toho názoru, že se s tím musí hoooodně opatrně. Je to jako se solí jemné nasolení chuť jídla zlepší, ale málokdo snese jíst přesolené...

Re: Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 22:37, Zdeno(m), (O přírodě)

Víš, Včeldo, ono takové ántré má taky svá pravidla a s tím kořením se musí hóóódně opatrně...Každý máme svůj rukopis, své přednosti i nedostatky. Podle toho Hollywoodu jsi vlastně profík, jako je třeba chorcheeé nebo karelzbrd. Máš jistě vytříbený vkus a profesně jsi v jiném levelu. My jsme vesměs amatéři, kteří mají rádi přírodu, potažmo houby. Většina z nás publikuje pro ostatní kolegy, pro radost a potěšení. Budeš-li přispívat pravidelně, budeš se setkávat s reakcemi, které nemusejí být vždy pozitivní. Prohlédl jsem si všech devět Tvých fotek a vzato Tvým metrem třeba k Honzíkovi, také to nejsou zázračné výtvory. Až budeš mít v galerii alespoň pár stovek fotek, třeba nebudeš k jiným tak kategoricky kritický a suverénní. Ta první věta budiž klíčem...Přátelsky Zdeno

Re: Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 22:42, karelzbrd(m), (O přírodě)

ahoj Včeldo, je jasné, že všeho moc škodí. Pro mne je fotografie tvůrčí záležitost. Proto si hraju, málokdy mi vyleze originál takový, jako jsem si představoval a viděl tu originální scénu v lese. Navíc mám podle lékařů pochroumaný barvocit. Je to hromada let, kdy mi lékař vypisující posudek na řidičák řekl, abych se kvůli tomu nikdy nepokoušel o profesionální řidičák. Test na kartičkách, kde jsou různé obrazce a písmena viditelná kvůli rozličným barevným tónům, jsem prostě nedal. Ani jedno. Ale v lese vidím barevně a je tam hezky Nepoznám prostě podobné barevné odstíny, jen když položíš dva předměty vedle sebe o různých odstínech, tak možná zaberu

Re: Re: Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 31.10.2015 22:50, karelzbrd(m), (O přírodě)

Moje fotky se někomu líbí, někomu ne. To je normální. Tím spíše tady - není to fotografický web. Já se tím neživím a možná i proto občas přesolím, podobně jako v hollywoodu, ale tam je to za bakšiš.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 01.11.2015 08:48, chorcheee(m), (O přírodě)

Co to je prosím HDR?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 01.11.2015 09:24, petras, (O přírodě)

Asi něco podobného s čím si zrovna hraješ,jenom to vyrovnává kontrast použitím více expozic,aspoň tak mi to píše můj levný foťák.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: do lesa celý rok bez košíku, 01.11.2015 09:47, alesjirsa(m), (O přírodě)

To je takový zajímavý efekt, který občas používám na mírné zvýraznění, ale samozřejmě ho zvýším jenom o malý kousíček, protože opravdu všeho moc škodí.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30