Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Malonty jsou jistota, 22.10.2015 19:26, vevanek, (O přírodě)
... tak jsem tam zase zajela. Rosolovku listovou jsme fotili už v neděli, ale mně se vůbec nepovedla, tak jsem to zkusila znovu
Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 19:35, Zdeno(m), (O přírodě)
Ale tahle ano...
Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 19:26, vevanek, (O přírodě)
... už nesbírám houby, tak mám na focení víc času. Nafotila jsem už konečně čepičatku jehličnanovou?
Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 19:36, chorcheee(m), (O přírodě)
Řekl bych, že ano...
Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 19:38, Zdeno(m), (O přírodě)
Ano, čepičatka jehličnanová, všimněte si bílých skvrnek a absence "krupiček" na třeních...
Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 20:14, Sley, (O přírodě)
Jj, čepičatka. BTW ty Malonty - co je to? To jsou nějaké - houbařům zaslíbené - ostrovy ve Středomoří? Podle názvu bych tak soudil...
Re: Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 20:42, vevanek, (O přírodě)
Když jsem se pře 45 lety nastěhovala do jižních Čech, tak to byla taková rozbitá díra poblíž hraničního pásma. Dnes je to docela pěkná vesnice. A protože leží blíž Novohradských hor, tak tam častěji prší. I letos, kdy u nás nespadla ani kapka, tak tam procházely všechny bouřky z tepla. Letos jsem tam taky našla první hřiby i když až na konci srpna.
Re: Re: Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 21:28, Včelda, (O přírodě)
byl jsem tam před 4 roky na dovolený a je to tam pěkný musím říct. A už jsem zaznamenal, že lokalita Malonty je uváděna celkem pod mnoha nálezy zajímavých hub...
... šafránku ozdobnou jsem v neděli nefotila, jen Honzík. Tak jsem dnes toho okousánka taky cvakla
... pořád zkoumám foťák. Dnes jsem objevila, že při prohlížení fotek si můžu ukázat obrázek, na kterém mně blikají přepaly (to brzy) Na hodně šiškách rostou penízečky drobnovýtrusé
... všude na pařezech rostou třepenitky makové, ale najít neporušený trs je umění
Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 19:35, basset(m), (O přírodě)
super
Re: Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 19:47, chorcheee(m), (O přírodě)
No není je škoda hned po vyfocení nesebrat do košíku a nechat je sežrat slimákům? .
Re: Re: Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 20:11, vevanek, (O přírodě)
Já je nesbírám Jsem takový konzervativec jako "vlk", i když sbírám víc druhů než on. Ale tady jsem ještě neviděla, že by je někdo sbíral. U nás zůstávají v lese i babky.
Re: Re: Re: Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 22:12, vlk(m), (O přírodě)
...ale trsík je to kouzelný...
Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 22:05, Forrest Run(m), (O přírodě)
Bravo, tohle se mi móóóc líbí!:-)
Re: Re: Malonty jsou jistota, 22.10.2015 22:28, TondazKralup(m), (O přírodě)
Tohle je hodně zajímavá fotka...
... našla jsem další pařezník pozdní. (Nedalo mi to a pár jsem jich utrhla až u dřeva, ale zatím to nohu nemá). PS: Jdu studovat návod. To by v tom byl čert, abych na všechno nepřišla
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30