Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 29.04.2013 23:54, Forrest Run(m), (O přírodě)
Původně jsem se tu jen chtěl zastavit cestou k jiný lokalitce....byl jsem zvědavej, jestli už vyskočili šupináči...nejenže vyskočili, ale byli v nejlepší kondici..cca 10kg(1/3) jsem jich sklidil a rozdal na dnešní přednášce ČMS...ta byla, jako vždy od Honzíka Borovičky, naprosto brilantní...byla o houbách Posázaví a zazněly na ní i pochvalný slova na našeho elitního přispěvatele a MykoProspekttora Houbošpeků Kápa!;-)
Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 29.04.2013 23:54, Forrest Run(m), (O přírodě)
Re: Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 30.04.2013 02:22, Fanda, (O přírodě)
To je houba která je pěkná na focení, já měl pár mrňousů schovanejch a nějaká potvora hlodavá je sežrala. Jinak to máš všechno moc pěkný!
Houževnatci tygrovaní byli doslova na každým kroku....nedoceněná, vynikající, léčivá hubka, zvlášť delikatesní po usušení, stejně jako její bratránek šií-také!:-)
Tady mám po Tónym Kralupákovi stříbro!:-)
A letos jsem první se sírofcem!:-)
Pochopitelně, uprostřed bažiny, takže pěkně do trenýrek a šup pro něj. Když jsem vylejzal, k smrti jsem vylekal jednu starší dámu, která jela okolo na kole a při pohledu na evidentního devianta dokázala za svojí "Ukrajiny" vymáčknout docela slušnou rychlost!;-) Tímto se jí dodatečně omlouvám!:-)
Re: Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 01.05.2013 14:05, vlk(m), (O přírodě)
...gratuluji...
Co dokáže z ruky HX200V....
Re: Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 30.04.2013 06:23, Lesní.muž, (O přírodě)
...fotím vše z ruky
Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 29.04.2013 23:55, Forrest Run(m), (O přírodě)
...inu, superzoom, že, Fafíno?! Ještě jednou díky, žes mi pomohl se pro něj rozhodnout!:-)
Srneček obojživelný!:-)
Re: Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 30.04.2013 02:23, Fanda, (O přírodě)
Ten je dobrej!
Re: Re: Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 01.05.2013 14:06, vlk(m), (O přírodě)
...kdoví co tam čaroval...nebo hledal...
Velkou radost mi udělal několikametrovej čarovnej kruh májovek....
...na tradičním kontrolním místě...loni tam touhle dobou ještě po nich nebylo ani vidu, ani slechu....houby jsou prostě trošku nevypočitatelný!
Odhaduju tak 500 plodniček, největší měly cca 3cm....
....člověk si řekne...bílej kruh nemůžu přehlídnout...no, zas tak jednoduchý to není....
Před úklidem...
...a po úklidu operačního pole....navíc jsem vyštípnul jednu virózou/bakteriózou napadenou plodnici....v lužích lesích tím holky docela trpěj....
A Májofkovým zátiším s orsejem, kterej na nich vykvetl, se rozloučím...na týhle fotce je možno se dopátrat, v jakýmže biotopu rostou!:-)
Re: Re: Superúspěšnej den v luzích Labe!:-), 03.05.2013 18:52, Hanýžka(m), (O přírodě)
Májovky, Forreste, dobře, že ty už pátráš po hřibovitých!
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30