O houbách a Rómech II. , 13.10.2015 22:02, chorcheee(m), (O přírodě)
Dobrý večer,
tak jen Hanýžka reagovala na začátek mého srdceryvného příběhu ze včerejška. No ale jaká z toho dělat dramata, ostatní prostě napjatě čekají, jak se to vyvine,žáááno?
..
Tak kde jsme to přestali…? Jo, s Martinem jsme přišli do hotýlku, kde chodíval s přítelkyněmi, zazvonili jsme na venkovní zvonek, bzučák nám otevřel a Martin paní recepční povídá „kamarád by se potřeboval ubytovat“. Recepční hned reagovala „Pán se snad dokáže ubytovat sám, pojďte dál“ a chtěla mého rómského průvodce odpálkovat. To jsem v rámci antidiskriminačních opatření nemohl dopustit a jal se to řešit na místě. „Kolik to u vás, prosím, stojí? „Dvoulůžkový pokoj 500 za noc“. „No jo, ale já jsem sám“. „Bohužel, jiný pokoj nemám, levnější to nebude“. Jsem lakomec, jak už možná víte, a tak jsem se omluvil, že si to ještě rozmyslím. Paní říkala ať moc neotálím, já odvětil, že nyní po půlnoci se už asi moc lidí ubytovávat nebude a paní, že to není pravda, že se tu lidé ubytovávají až do rána. Odešli jsme. Věděl jsem, že takto ne. 500 je na mne moc a paní na mne aplikovala – mám pocit – jistý psychický nátlak.
[Co byste říkali na tuto houbičku?].