Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
..ještě rostou.., 04.10.2015 01:29, fáfa(m), (O přírodě)
..dneska jsem si zase zajel na chalupu mrknout jak se daří houbičkám.. ..tady jem neodolal..
Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 01:29, fáfa(m), (O přírodě)
..na louce mimo les několik srostlic lošáka ryšavého..
..klubajících pošvatek je ještě stále dost..
..kozáků šedohnědých na jednom fleku snad padesát..
Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 09:31, chorcheee(m), (O přírodě)
Teda, další hřibovitá houba co neznám. Když, coby začátečník, neznám řadu druhů řekněme z čeledi límcovkovité, tak to si ještě odpustím, ale že ani ty hřibovité není snadné pojmout, to už mne trochu štve (ale tak jako pozitivně, motivačně, jasný!)
Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 09:37, chorcheee(m), (O přírodě)
Jo, a cos s nima udělal? Jíš vlastně houby? Musím asi udělat nějakou statistiku tvrzení "mykologové houby nejedí". V pátek jsem byl na přednášce Martina Mičky o houbách České Třebové a okolí. Některé výroky byly zábavné a tak se o ně podělím: "Člověk je horší než prase - všechno by sežral!" (při dotazu na jedlost nevímčeho) "Lidi to sbíraj a tvrdí, že je to václavka. Po uvaření prý chutná stále hnusně, asi jako hlína. No tak to zkuste". (při dotazu na jedlost šupinovky kostrbaté) "A tihle se chtěli dostat do análu, pardon análů, a tak to zase přejmenovali (ukazujíc několik recentních vědeckých jmen hřibu kováře). . Tato přednáška byla pro veřejnost určitě zajímavější a nezapomenutelnější než některé vědečtější, korektnější... .
Re: Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 10:02, fáfa(m), (O přírodě)
..no Chorchee občas něco nasbírám a sežeru,ale zase ne moc..tohle je ze včerejška,kde bylo napršeno víc tak už taky začíná bejt sucho,hřiby už mají bílé klobouky a některý rozpraskaný jako buřt nad ohněm..
Re: Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 18:20, Patrik(m), (O přírodě)
Nic není jednoduché, jak určitě víš, tak i s tím určováním kvitek to mnohdy není tak jednoduché, jak si mnozí představujou. Ty hlášky jsou docela výstižné...Ale nejhorší jsou stejně ti lidi, kteří nejprve něco sežerou a potým řeší, co to vůbec bylo
Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 10:32, alesjirsa(m), (O přírodě)
Já jsem se o něm také nezvěděl nedávno.
Re: Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 21:53, fáfa(m), (O přírodě)
..a jedna fáfovská límcovka,tak zatim čus
Re: Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 22:13, MACEK, (O přírodě)
Paráda, máš chalupu na ton správném místě
Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 09:02, MirekK, (O přírodě)
Ty brdo,ta je paradni.
Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 09:27, chorcheee(m), (O přírodě)
No jako na to, jak je sprostej, fotí fakt kurva dobře! .
Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 21:20, Yohaness(m), (O přírodě)
Tý jo, nepřehnals to s tou modrou barvou?
Re: Re: Re: ..ještě rostou.., 04.10.2015 21:54, fáfa(m), (O přírodě)
..opraveno..
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30