Vyhodnocení říjnového kvízu, 02.10.2015 18:15, alesjirsa(m), (Kvízy)
Soudím, že to bylo tentokrát poměrně těžké, netušil jsem, že dvojka a trojka bude dělat takový problém. Možná, že jsem udělal chybu, když jsem zkrátil limit na 1 den, i když zase na druhou stranu to bude o něco zajímavější. Ale kdybych někdy usoudil, že daný kvíz bude opravdu docela složitý, tak můžu výjimečně limit prodloužit.
Kraken se se svými 60% stal nejúspěšnějším, takže má první místo. Druhý je chorcheee a třetí Tori, i když měla správně jen jednu položku, ale lepší už potom nikdo nebyl.
Zde je správné řešení:
1. Špička česneková - Vyznačuje se v určitém věku takto zprohýbanými lupeny a dále mírnou česnekovou vůní.
2. Hnědák Schweinitzův - Je to na první pohled skoro neuvěřitelné, ale opravdu to je on. Čekal jsem, že se to bude zaměňovat s šedopórkou osmahlou, ale jediný odhad k němu byl rezavec lesknavý.
3. Štítovka černolemá - Uznávám, že černé ostří lupenů na fotce vidět moc není, ale čekal jsem, že ji bude z obrázku charakterizovat mimo jiné také růst na borovici.
4. Bránovitec hnědofialový
5. Protěž lesní - Protěž bahenní vypadá trochu jinak.
Nikdo nakonec nedal správnou odpověď, ale i tak aspoň několik účastí bylo, za což jsem rád. Posílám za odměnu a za snahu objekt, který sice dobře znáte od Zdena, ale snad neurazí.
A za závěr se ptám, jestli vůbec mám dát kvíz zase příště.