O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Ohlédnutí druhé..., 30.09.2015 19:28, Zdeno(m), (Houby)

Tak mne napadlo, že by se slušelo poděkovat všem dámám, které přispěly k pohodové atmosféře víkendového setkání v Hamru. Tož jim rád posílám kytičku, je už podzimní, ostatně jako aktuální roční doba...

Re: Ohlédnutí druhé..., 30.09.2015 19:28, Zdeno(m), (Houby)

Dnes jsem prošel trasu totožnou se sobotní. Resumé: neroste nic...V lese je sucho a pusto, trsy dřevomilek vysušené a zdecimované...No, alespoň jsem měl čas si v klidu vyfotit hrobenky pískomilné, zajímavé to askodrobotiny...

Měli jsme sakra dobrý timing, nevstoupíš dvakrát...Kořenovec žlutavý to ovšem přežil v pohodě...

Re: Re: Ohlédnutí druhé..., 30.09.2015 20:30, karelzbrd(m), (Houby)

říkal jsem si, že letos je podobná akce sázka do loterie, ale Vám vyšla. Tož gratuluji. Když si představím, že by k nám přijel nyní Forrest s Kájinkou či Basset, jak bývalo jindy zvykem, nevím, čím bych je - respektive les - upoutal. Tady je katastrofální sucho, třebaže před domem pod břízami vyrazily muchomůrky. Jsou ale poznamenané suchem. V jiné roky jsme tady s mnoha už mykohoniči, jak by napsal Forrest, začínali brdskou výpravu, když si tu mnozí z nich fotili houby před barákem, vedle svých zaparkovaných plecháčků.

Re: Re: Re: Ohlédnutí druhé..., 30.09.2015 22:55, Zdeno(m), (Houby)

No, kdy jindy by měly být houby když ne koncem září při úplňku. Filosofie timingu byla sofistikovaně stanovena, naštěstí vyšla...

Re: Re: Re: Re: Ohlédnutí druhé..., 01.10.2015 17:31, karelzbrd(m), (Houby)

no jo, ale u nás a i jinde by ani ten červený úplněk nepomohl.

Zajímavá byla tahle šupinovka, soudím gumovitá...

Také opeńky vzdorují, pozorně sledujte typické markery...

Při zpáteční cestě jsem zkontroloval taky polednici. Nějak se nám, divoženka, trochu odkopala, asi se jí špatně spí při úplňku. Mějte hezký večer...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30