Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Konečně mne, maminko..., 21.09.2015 21:31, Zdeno(m), (Houby)
..potkalo štěstí. Obsypaný dub se letos vskutku pochlapil, plodí každoročně, ovšem takový nářez už dlouho nedal...
Re: Konečně mne, maminko..., 21.09.2015 21:31, Zdeno(m), (Houby)
Dokola stromu, do výše dvou metrů, jak na sofistikovanou objednávku...
Po včerejším dešti navíc krásně lesklý, což mi imponuje...
Sklizeň byla samozřejmá, vidina řízečků velmi lákavá.
No, nechte to tam...Pro zvědavé lokalita: okolí Hrádku nad Nisou.
Choť při mém návratu předvedla ambivalentní reakci, zaradovala se sice nad úlovkem, ale současně racionálně odhadla dobu zpracování a náročnost akce. Něco rozdáme, choť vyrobí řízečky jak klasicky obalené, tak přírodní, z některých uděláme marinovaného sírovce, což je neskutečná lahůdka. Ochutnal jsem obě verze řízků, vskutku boží mana...
Re: Re: Konečně mne, maminko..., 21.09.2015 22:24, Habiby, (Houby)
Já jsem sírovce nikdy nezkoušela, to ho obalíte v trojobalu a pak opékáte? (jako kapra)
Re: Re: Re: Konečně mne, maminko..., 21.09.2015 23:22, Zdeno(m), (Houby)
Ano, tak nějak a druhá verze je přírodní, nakrájené kousky se opečou přímo na oleji nebo sádle...
Re: Re: Re: Re: Konečně mne, maminko..., 21.09.2015 23:24, Zdeno(m), (Houby)
Obojí nemá chybu a kdo ochutná, slídí po sírovci, čímž nám snižuje výtěžnost...A opečené kousky v nálevu, to už je ovšem ještě o level výše...
Re: Re: Konečně mne, maminko..., 21.09.2015 23:41, Kraken(m), (Houby)
Parádní kousky! Jsem rád, že nejsem sám, koho hostitelský dub neodradí. Já ho miluji na kari a ani pečenáče nejsou k zahození. Ale zajímal by mě ten marinovaný.
Re: Re: Re: Konečně mne, maminko..., 22.09.2015 09:08, Zdeno(m), (Houby)
Na kari jdou kostky z "výřezů"...
Re: Re: Konečně mne, maminko..., 22.09.2015 09:59, česťula, (Houby)
Poprvé jsem sírovce viděla v neděli a nechala jsem ho v lese. Nikdy jsem ho nejedla, ale jak čtu, tak si ho půjdu utrhnout
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30