Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Glis glis, 12.09.2015 10:02, chorcheee(m), (O přírodě)
Dobré dopoledne, tak jsem vám normálně včera při procházce na louce pod Pelinama (choceňská rezervace s opukovými výchozy) našel mrtvého plcha velkého. Neměl jsem ani fotoaparát. Doma jsem posurfoval a našel nějakou výzvu z Olomouce na mapování výskytu placha velkého od Dr. Adamíka. Hned jsem mu napsal, zda mu ho mám sebrat a zamrazit.
Re: Glis glis, 12.09.2015 10:02, chorcheee(m), (O přírodě)
Ještě večer odepsal, že by byl rád. Tak co naplat, během včerejšího kvízu, s baterkou, jsem se vydal hledat mrtvolu . Úspěšně. No ale doma jsem chvíli spekuloval zda jenom nehibernuje (nezdál se mi úplně mrtvolně stuhlý). Do rána jsem ho pro jistotu nechal při pokojové telotě, kdyby se probral, ale ne.
Už je v mrazáku. Potkáváte někdo toto zvířátko? Na jednu stranu se se všemi 4 našimi plchy dělají ciráty jak jsou vzácní, monitorují se a chrání, na stranu druhou je někteří lidi nemůžou vypudit z chat a chalup. Nejsem zoolog a tak moc nevím, které druhy jsou kde rozšířené a jak hojné.
Re: Re: Glis glis, 12.09.2015 11:54, X68jk, (O přírodě)
U nás je jich nadúroda,je to oblast kolem Jindřichova ve Slezsku.Všichni se bojí zimy,protože plch se dostane všude,rozkouše všechno.Takže chalupáři ve starších chalupách a chatách jsou zoufalci,kteří na jaře najdou úplnou zkázu.Zastaví ho jenom beton a oplechování.My sami jsme měli loni v zimě tak okousaná vrata,že je manžel oplechoval 7 cm hliníkovou lištou.Doufáme že ho odradíme.
Re: Re: Re: Glis glis, 12.09.2015 14:51, chorcheee(m), (O přírodě)
Teda, děkuji. A já na něj ťu,ťu,ťu - ňu, ňu, ňu, - chudáčku malej, roztomilej, veverkojdní, předčasně zesnulej a ona je to taková mrcha. . Já to ale tušil...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30