Re: Já věděl, že nás houby přežijí :)., 31.08.2015 20:44, karelzbrd(m), (O přírodě)
žádné velké zotavování mycelia asi netřeba . I když jak kde, kdy a u jakých hub - neměl bych generalizovat, jistě...
souhlas, kde občas napršelo, tam něco vyrostlo, u nás mrtvo a to potrvá, sem si jist. Když jsou už několik týdnů "rezavé" borůvky a brusinky, co vydrží mnohem více, nevidím to dobře v podobných lokalitách, které jsou se srážkami na tom tak bídně jako u nás. Tam, kde něco vyrazilo a zažívají euforii, no, nebyl bych tak optimistický. Možná pak porostou jinde a u nich to skončí tak rychle, jak začalo. Nebylo by to poprvé a zažil jsem to nejednou. Houby jsou nevyzpytatelné a dokážou nerůst i v době, kdy si myslíme, že mají optimální podmínky a to letos není nikde. Uvidíme, co udělá přicházející studená fronta, které se poslední dobou říká suchá. Já už nebyl v lese asi tři týdny, nemám tam co fotit, neboť na dobrou fotku musí být ta správná nálada a atmosféra. A ani na jedno nemám v lese, kde praská suché jehličí a klacky pod nohama vedle vyschlých potoků fakt sílu. Cítím s přírodou a vím, že tohle je na doraz.