O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Repete, 27.08.2015 12:15, Kraken(m), (O přírodě)

Protože na můj pokus o kvíz minule kromě Zdena a Vény už nikdo nereagoval, domnívám se, že to zapadlo v hlubinách diskuse. Zkusím to tedy ještě jednou, jiným pohledem na dotyčnou plodnici. Ješte podotknu, že houba roste na živém dubu, necelých 5 metrů na zemí. Tentokrát už radši oslovím všechny, až na Martina, který ji zná osobně.
Jinak, dnes ráno jsem nakoukl do lesa a co jsem viděl, předčilo mé obavy. Neviděl jsem totiž vůbec nic, absolutně pusto a houboprázdno. A to i přesto, že tu několikrát vydatně pršelo a na trávníku před domem se objevily pečárky. Utěšuji se, že třeba na jiném místě to bude lepší, nebo, že je ještě moc brzo...

Re: Repete, 27.08.2015 13:55, MirekK, (O přírodě)

To je u nas to same.V jednom lese desitky hub vsech moznych druhu a pet kilometru dal o houbu skoro nezavadis.Jak dlouho to je ted po tom desti?

Re: Re: Repete, 27.08.2015 23:47, Kraken(m), (O přírodě)

Poprvé pršelo před 10 dny a teď v tohle týdnu ještě 2x. Já vím, že na klasické houby je ještě brzo, ale čekal jsem alespoň nějaké hlenky, nebo vlastně cokoliv. Do konce měsíce mají být opět tropy, bojím se, že to napršené vyschne dřív, než něco vyroste.

Re: Repete, 28.08.2015 22:41, Kraken(m), (O přírodě)

No tak nic, odpovím si teda sám. Je to síťkovec dubový. Myslel jsem, že třeba Joska bude vědět, dával je hned pod mým prvním pokusem, nebo že Zdeno prozradí svůj tip...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30