Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 11:48, chorcheee(m), (Houby)
Dobré poledne, tak jsem po více než měsíci předevčírem navštívil arboretum Žampach, kde jsme byli s tím MK Choceň.
Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 11:48, chorcheee(m), (Houby)
Přefotil jsem lesklokorky, které jsem tu dával jako miminka...
...některé lidi zničili (asi se doslechli, že léčí rakovinu), ale i tak zbylo asi 1 a půl výstavních lakovaných plodnic....
Aleš měl asi pravdu, když se mu to nezdálo na jehličnanovou. Tuto bych také považoval spíše za lesklou.
Zajímavé je, že roste na starém, už dost zetlelém pařezu jedle vznešené, kterou tam před asi 15 lety pokáceli, protože byla silně poškozena bleskem.
Ale i lesklá prý občas na jehličnanech roste. Hezký den.
Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 12:46, alesjirsa(m), (Houby)
Trochu to i připomíná lesklokorku pryskyřičnatou, ovšem ta neroste na jehličnanech a nemá třeň.
Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 14:19, basset(m), (Houby)
A není to spíše jehličnanová?
Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 14:34, alesjirsa(m), (Houby)
No, musím říct, že když tu chorcheee dával ty malé plodnice, tak jsem tomu moc nevěřil, ale teď je to minimálně na zamyšlení.
Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 17:17, Zdeno(m), (Houby)
Moc hezky vyfocené...
Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 17:23, chorcheee(m), (Houby)
Díky. Tak já už se smířil s tím, že to bude lesklá a vy mi to zase negujete. Vy jste ale kverulanti! .
Re: Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 17:39, Zdeno(m), (Houby)
Já ne, pryskyřičnatá to není a jehličnanová není tak homogenně hladká...
Re: Re: Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 17:54, chorcheee(m), (Houby)
Tak říkám lesklá, což?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 18:02, Zdeno(m), (Houby)
Tak, posílám nejdříve lesklokorku jehličnanovou...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 18:05, Zdeno(m), (Houby)
...a teď pryskyřičnatou, kterou mám sakra nakoukanou, moji "nejkapkologičtější" jsem nafotil nejméně tisíckrát...Tady je ovšem coby malířova paleta na podzim...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 18:13, alesjirsa(m), (Houby)
Ale to je smolokorka, ne lesklokorka, ne ???
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 17.08.2015 18:17, Zdeno(m), (Houby)
Jasně, blbě mi to sepnulo, díky Aleši...Přesto si smolokorku pryskyřičnatou prohlédněte, pro méně zkušené může být problémem (jako teď pro mne...).
Re: Re: Lesklokorka lesklá agg., 18.08.2015 17:52, Pavla, (Houby)
Jirko, Jirko, s tou „prilbicou“ (slovní hříčka – česky rozuměj oměj – naše snad nejjedovatější bylinka) jsi mě „otrávil“. Kámoška pracuje na anesteziologii a „pečuje“ o dobrovolné dárce orgánů z řad motorkářů. Kolem jednoho křížku s přilbou (a rozhodně ne stavební) jezdíme na houby. Fotky Ti ale pochválit musím a taky se moc těším na slibované povídání o Krkonoších. ;)
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30