O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Vyhodnocení Julového kvízu, 01.07.2015 21:14, alesjirsa(m), (Kvízy)

A je dobojováno. Chorcheee za 2 h 59 min od zahájení kvízu dal správnou odpověď. Druhého žebříčku dosáhla vevanek a třetího Pavla.
Zde jsou správné odpovědi:
1. Trámovka plotní - Napovědělo trochu, jak jsem vám řekl, aby jste se zaměřili nejen na plodnici. Potom jste si mohli všimnout, že rostla na opracovaném dřevě a to mluví za vše.
2. Rez růžová - Nevím, pro někoho byla možná nová, pro někoho ne. Každopádně zítra o ní ještě budu trochu mluvit.
3. Křehutka Candolleova - Ta se stala pro chorcheeeho vítěznou. Myslel jsem si, že bude poměrně snadná, ale ukázal se pravý opak. Je to dost proměnlivá houba.
4. Sírovec žlutooranžový - Stará a v tom případě bledá plodnice vás nijak nezmátla. Našel jsem ho i s křehutkou a trámovkou na tom výletě se školou. Byl to navíc můj prvonález, byť už starý.
5. Pumpava obecná (syn. rozpuková) - Může tvořit takovéhle zajímavé útvary.

Všem děkuji za účast a budu se těšit zase za měsíc. Chorcheeemu i všem zúčastněným posílám tuto pohlednou dřevomilku. Jak jinak než s rámečkem.

Re: Vyhodnocení Julového kvízu, 01.07.2015 21:27, chorcheee(m), (Kvízy)

Díky, pěkná fotka (a ladí s rámečkem! ). A co to je? Mě už to dnes nemyslí. Napadla mne nějaká hrotnatečka (Mycoacia)...

Re: Re: Vyhodnocení Julového kvízu, 01.07.2015 21:29, alesjirsa(m), (Kvízy)

To kdybych věděl ...

Re: Vyhodnocení Julového kvízu, 01.07.2015 22:29, Tori(m), (Kvízy)

Gratuluju k vítězství (a vytrvalosti).

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30