O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

ostrost fotek, 10.06.2015 14:36, mipera, (O fotografování)

Zakládám raději nové vlákno na ,,O fotografování".
Já neumím pořádně zaostřit, vždy mi vyjde fotka jako v mlhavém oparu. V zoneru to asi neodstraním.
Nevím, zda jsou špatné oči nebo fotoaparát, třeba obojí.
Na displeji foťáku se mi objevil prach nebo pyl, budu ho muset reklamovat. Chci počkat až na zimu.

Re: ostrost fotek, 10.06.2015 14:43, chorcheee(m), (O fotografování)

Jaký máš prosím fotoaparát? A jak ostříš? Manuálně nebo autofokus? A pyl či prach opravdu na displeji (tam by podle mne šel snadno setřít) nebo myslíš na čipu? Třeba něco spolu ny vyřešení vymyslíme. Reklamece je vždy pruda...

Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 14:57, mipera, (O fotografování)

Mám asi 3 měsíce canon PowerShot SX510HS a ten prach je pod sklem na displeji. Objevilo se to v době pylu, ale podle mého, by se tam neměl dostat. Kdybych byla u moře, tak bych tam asi měla písek. Ostřím manuálně na M, AV TV.

Re: Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 15:04, chorcheee(m), (O fotografování)

Aha, tak to bez rozebrání asi vyčistit nepůjde (a v záruce je dobré aby to člověk nedělal sám ). Počkej, M, Av Tv jsou expoziční programy (plný manuál, priorita clony, priorita času). Když přepneš na automatické ostření (AF) ostří na zvolený bod dobře? Manuální ostření má samozřejmě své výhody, ale digitály krom hodně drahých pro něj většinou nejsou dobře vybaveny (není vidět, jestli a kde je to pořádně ostré).

Re: Re: Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 15:21, mipera, (O fotografování)

Budu pokračovat později, mám vybitou baterku.

Re: Re: Re: Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 16:05, mipera, (O fotografování)

AF mám nastavené, ostří to asi dobře. Já fotím prvně v životě, vůbec tomu nerozumím.
Dnes zkouším fotit, až jsem z toho vybila baterku.

Re: ostrost fotek, 10.06.2015 16:50, mipera, (O fotografování)

Dnešní práce

Re: ostrost fotek, 10.06.2015 16:51, mipera, (O fotografování)

tady jsem to asi přehnala

Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 19:38, Joska(m), (O fotografování)

Tady to vypadá, že máš dost velký výřez, nebo jsi šla s foťákem dost blízko. Objektiv má určenou monimální vzdálenost k zaostření, vyzkoušej si to.

Re: ostrost fotek, 10.06.2015 17:29, mipera, (O fotografování)

Ještě jsem si doma cvakla lilii, vypadá líp, než ty fotky z balkonu.

Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 17:33, mipera, (O fotografování)

Když jsem ji upravila, tak se mi líbila. Tady mám nějak horší kvalitu, nevím proč.

Re: Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 17:56, chorcheee(m), (O fotografování)

A víš, že sem se musí vkládat fotografie do 300 kB? Jde vložit i větší, ale server zmenší (na šířku 1000 bodů) a pravděpodobně hůře, než by člověk dokázal sám...

Re: Re: Re: Re: ostrost fotek, 10.06.2015 18:23, mipera, (O fotografování)

Díky, to mám nastavené při ukládání na 300kB.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30