Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Vyhodnocení, 02.06.2015 15:04, alesjirsa(m), (Kvízy)
A je dobojováno. S mou poslední nápovědou se chorcheeemu podařilo obhájit první místo. Zde jsou správné odpovědi: 1) Pýchavka hruškovitá - Jediná pýchavka rostoucí na dřevě. 2) Kačenka česká - To pro vás také nebyl žádný problém. Toto byl detail mé úplně první nalezené kačenky. 3) Pevník kaštanový - Ze začátku byl nejasný. Potom ho však Henry nahodil, nevím, zda i Joska ho už věděl. Napověděl jsem k němu také tím, že jsem Patrikovi při jeho odpovědi přidal 10% za pevníka (plstnatého). 4) Třepenitka svazčitá - Pohled zespoda, zdá se, nikoho nezmátl. 5) Pórnatice krvavějící - To už byl trochu větší oříšek. Jak už jsem řekl v nápovědě, vyznačuje se tím, že se při otlačení zbarvuje do sytě červena (následně dohněda). Za chvíli tu ještě pevníka kaštanového a pórnatici krvavějící budu trochu prezentovat. Teď už ale stupně vítězů: Na první žebříček se dostal chorcheee za jeho rychlou reakci na mou nápovědu k pórnatici krvavějící Druhé místo obsadil basset, protože měl jako jediný v kvízu 80% (to měl i Joska, ale ten si pak pevníka kaštanového opravil na pevníka jedlového a měl 70%) A třetí místo se podařilo Patrikovi, protože celkově jako první v kvízu získal za svou odpověď 70%. Všem děkuji za účast a na závěr se vás zeptám, jestli byste tedy chtěli příště botanickou.(?)
Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 15:23, basset(m), (Kvízy)
ten rámeček je ovšem strhující
Re: Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 15:43, chorcheee(m), (Kvízy)
Jasně, jsem pro botanickou . PS: Děkuji za gratulaci! Já už ale vlastně spíše tak dopaběrkoval....
Re: Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 15:52, chorcheee(m), (Kvízy)
No jo, Aleš je hračička . Rámeček v barvě Xanthoria parietina. Vnější jako stélka a vnitřní jako apothecia .
Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 19:02, vlk(m), (Kvízy)
...to je obrázek jak ze Stínadel...
Re: Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 19:13, alesjirsa(m), (Kvízy)
Trochu jsem využil efekt HDR.
Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 19:49, Patrik(m), (Kvízy)
Gratuluju Chorcheemu, ale furt mě vrtá hlavou, proč si psal, že tam je všecko hojné...kdyby byla kačenka česká hojným druhem, tak ju už dávno mám vyfocenou a nehledám ju třetím rokem každé jaro v okolí jak ,,blb" a nevěděl bych, že na severní Moravě jsou doložené jen dvě náleziště kačenek českých - Ostravská halda a CHKO Poodří. Proto jsem reagoval na tvohu nápovědu s tím, že by to inač nemohla být Verpa bohemica
Re: Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 20:20, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ohnivec rakouský je také hojný a také ho ještě nemám vyfoceného.
Re: Re: Re: Vyhodnocení, 02.06.2015 20:44, Patrik(m), (Kvízy)
Ohnivec rakouský není hojný, jen místy.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30