Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poděkování a kázání, 09.05.2015 19:23, Hanýžka(m), (O přírodě)
Nevím, Chorchee, kdo tě podpoří, když opravdoví borci jako je třeba Vladimír Antonín považují určování z fotek za nepříliš šťastné. Navíc pokud nepočkáš na odpověď nejméně týden, nemůžeš ji očekávat. Pokud někdo houby umí, tak bude velmi pravděpodobně většinu sezóny trávit dny na terénech a večery při popisování sebraného. Pokud přičtu další povinnosti (pracovní a rodinné), můžeme být rádi, když se tu vůbec někdy někdo objeví. Já teda moc nestíhám a kdybys mi nenapsal, abych koukla na tvé příspěvky, tvoje dlouhé příspěvky bych si nepřečetla z nedostatku času (a to se nepovažuju za borce). Sám stejně jako já vysoce oceňuješ Zdenovy snahy, ovšem pracující člověk by nedosáhl Zedových možností (a po pravdě ani jeho zkušeností)ani kdyby byly tyto stránky pro něj priorita číslo 1. Pro většinu zdejších přispěvatelů ale myslím nejsou stránky povinností, ale relaxem, radostí. A pokud není čas nebo nálada, nikdo se na nikoho nemůže zlobit, že neodpovídá na vše, co sem kdy kdo dal a ještě nejlépe tentýž den. Jak víš, dnes jsem se teprve dostala ke tvým štítovkám a hned jsem se ti ozvala. Kdyby to byla jiná houba, možná bych si ani nevšimla titulku a tedy i špatného určení. Jo a i když tu projíždím v sezóně jen fotky, tak musím složit poklonu jejich kvalitě. Osvědčený Zdeno a Karel z Brd, Machaon, ale poslední dobou i mnozí jiní včetně tebe mi děláte fotkami radost. Co se týká kvízu, na ten nedám dopustit a škoda, že už se ho nemůžu účastnit. Zdeno je schopen svými kvízi a každodenním přísunem fotek vyškolit člověka tak, že ho přijmou i v houbařské poradně.
Jasně, bez praxe v terénu to nejde a nesmím zapomenout na své rodiče, kteří se zajímali o houby i jinak než kulinářsky, ale bez Zdena bych možná tehdy neprošla nebo jen s odřenýma ušima.