Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Velikánské dělohy..., 19.04.2015 21:13, chorcheee(m), (O přírodě)
Dobrý večer, víto co z tohoto vyroste? A dotaz na Admina: Včera jsem si udělal graf datum (x osa) vs. minus stránka (y osa). Vypadá to, že ohoubach.cz zaznamenává od ledna 2012 stálý růst přispěvovosti. Proto se chci ujistit, že každá stránka od začátku až do současnosti obsahuje plus minus stejný počet příspěvků...
Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 21:53, Zdeno(m), (O přírodě)
Vidím to na křídlatku...
Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 22:09, Pavla, (O přírodě)
Kluci, Vy jste tak moudří. Zkuste mrknout do Určovny na jednu zeleninu. Díky ;)
Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 22:19, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak přiznám se, že semenáček křídlatky bych asi nepoznal (kvetou u nás až v září-říjnu, semena většinu nedozrají a množí se hlavně vegetativně). Ale tato nepůvodní rostlina, ač nepříbuzná, dorůstá do téměř stejné výšky a je také invazní. Takže je Zdeno funkčně blízko....
Re: Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 23:00, Tori(m), (O přírodě)
Nepříbuzná veliká invazka, co třeba netýkavka žláznatá, taky má zubaté listy? Ještě by to mohla být slunečnice topinambur, ale ta netýkavka mi nějak připadá bližší. (:
Re: Re: Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 20.04.2015 09:03, chorcheee(m), (O přírodě)
Ano, řekl bych, že z toho vyroste netýkavka žláznatá...
Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 22:24, Zdeno(m), (O přírodě)
Vývoj kupředu a velkou invenci autorů snad vnímá každý, statistika to může jen potvrdit...
Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 22:33, admin(m), (O přírodě)
Ahoj, můj osobní dojem je stejný jako tvůj, žije to tu čím dál víc, za což všem zúčastněným patří velký dík A konkrétně k tvému dotazu: každá stránka obsahuje přesně 10 vláken (příp. 20 nebo 30, podle toho, co si který uživatel zvolí jako "default"). Počet příspěvků u každého vlákna je pak čistě variabilní. Stačí takto?
Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 22:34, basset(m), (O přírodě)
ještě dodám, že počet možných vláken lze nastavit dole na stránce ..
Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 22:36, chorcheee(m), (O přírodě)
Dobře, děkuji! Udělám tedy graf počtu vláken za čas. I když je jasné, že i počet příspěvků na jedno vlákno asi průměrně stoupá a šlo by to zapracovat, ale s tím už bych se babral neúměrně dlouho...
Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 23:00, admin(m), (O přírodě)
A jak to počítáš, máš robota, kterej ti stáhne celou historii webu? Doufám, že to nepočítáš ručně? Asi bych dokázal počet příspěvků ke každému vláknu vyjet z databáze, ale trochu by to s mými znalostmi sql taky bolelo
Re: Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 23:02, Tori(m), (O přírodě)
Pokud to je uložené jako strom, tak pohoda. Pokud jako rodič > rodič > komentář, tak to bych taky nechtěla vymýšlet.
Re: Re: Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 23:04, chorcheee(m), (O přírodě)
Já si jen po deseti stránkách vždy vyjel datum a zapsal do Excelu. Asi hodně primitivní postup . Rád od Vás přijmu lepší primární data a udělám názorný graf...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 23:18, admin(m), (O přírodě)
No, jak se tak dívám, asi ti to z db dokážu vyjet: 1. vlákna + data založení 2. počty příspěvků ke každému vláknu, seřazeno od založení do současnosti. Jestli chceš, napiš mi do PM mail a zítra ti to pošlu.
Re: Re: Re: Re: Re: Velikánské dělohy..., 19.04.2015 23:19, admin(m), (O přírodě)
je to taková kombinace
Pomněnka, 19.04.2015 21:22, chorcheee(m), (O přírodě)
Ještě přidám pomněnku a dotaz na Hanýžku: Nemůžu nikde najít, že bylo "Otevírání lesa v Brně" pořádně inzerované. Nejenže mne nikdo nepozval, ani to nikde zpětně nemůžu najít .
Re: Pomněnka, 20.04.2015 07:51, Hanýžka(m), (O přírodě)
Kromě toho, že bylo otevírání lesa inzerované už na přednášce a posílané všem, kdo byli ochotní dát svůj mail, bylo inzerované i tady na ohoubach, takže výmluvu nemáš. Psal jsi, že jsi se účastnil akce na Pálavě a ta byla i v sobotu, na technice rozdvojení budeš muset zapracovat. Jinak není to akce určená široké veřejnosti, ale jen vážným zájemcům o houby (jací třeba čtou tady). Dovedeš si jinak představit tu masu lidí? Proto inzerujeme jen na stránkách o houbách a ne na letácích do každé domácnosti.
Re: Re: Pomněnka, 20.04.2015 20:59, chorcheee(m), (O přírodě)
A fotku pomněnky mi nikdo nepochválí a to myslím, že se mi povedla. Jen počkejte, až budete chtít něco pochválit! .
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30